ANCHETE

Siderant, degradant, penibil, abject

Citesc zilele acestea nişte texte produse de persoane care şi-au pus eticheta de jurnalişti. Sunt „articole” care atacă la modul cel mai abject poliţiştii sub acoperire care au lucrat în vama Moraviţa, la dosarul şpăgii de la graniţă.

Numele agenţilor sunt prezentate public, sunt expuse fotografii cu ei, mai mult chiar, o poliţistă care a lucrat la caz este acuzată că e protagonistă de filme porno şi se prezintă chiar şi o fotografie cu o femeie care face sex oral.

Ceva mai abject nu am văzut din anii de liceu, când citeam pentru amuzament România Mare. Este cea mai murdară campanie dusă pentru susţinerea mafiei, în Timişoara.
Citeşte în continuare!

Cum te trimite justiţia să dormi în pădure

Titlul nu îmi aparţine. Grigore a fost cel care a pus acest titlu anul trecut, pe deschiderea de ziar făcută de Adevărul cu un caz siderant din Timişoara. Acum, după ce am ajuns să descopăr toată murdăria din spatele acestei poveşti, pot spune că titlul merită completarea: Cum se face justiţie ca-n codru la Timişoara.
Citeste in continuare!

Mafia imobiliară a baştanilor din Timişoara

Am observat că este o dezbatere interesantă legată de mafia baştanilor din Timişoara. Pentru că am scris mult pe tema aceasta, vă prezint mai jos o sinteză, un articol pe care l-am scris în 2009 pentru Adevărul.

NOIEMBRIE 2010: Ionelaş Cârpaci şi alte 11 persoane sunt acuzaţi în dosarul mafiei imobiliare. Ionelaş şi alte trei persoane sunt în stare de arest preventiv. Alte 7 persoane sunt judecate în libertate. Singura persoană care nu a fost trimisă în judecată este Safta Criste, soţia fostului procuror general al României. Notar public, Safta Criste, a primit doar o amendă administrativă pentru “neglijenţă în serviciu”.
citeşte în continuare!

Metode de parazitare a companiilor multinaţionale confirmate de o anchetă DNA

Procesul de corupţie în care este acuzat şeful Parchetului Judecătoriei Sânnicolau Mare, prim-procurorul Călin Ciprian Zamfirescu, scoate la lumină planurile magistratului de a parazita multinaţionala Zoppas. Metodele folosite de acesta confirmă declaraţiile unui manager de top, care a explicat sub protecţia identităţii cum se parazitează o firmă străină mare. citeşte în continuare!


Escrocii Radisson, fostul şef al Gărzii Financiare Timiş şi fiul lui au fost trimişi în judecată

Departamentul Naţional Anticorupţie a deferit Justiţiei şapte persoane implicate în escrocheria imobiliară care a produs o fraudă de trei milioane de euro. Escrocii Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy sunt acuzaţi de mai multe înşelăciuni. Nistor va fi judecat şi pentru fals şi dare de mită. Ionel Olari, fostul şef al Gărzii Financiare Timiş, e acuzat că a luat mită. Fiul lui Olari a fost şi el trimis în judecată pentru complicitate la luare de mita. citeşte în continuare!

Kafka în stare pură! O poveste despre jurnalism şi justiţie

Ancheta privind cazul timişoreanului Iacob Schein m-a adus în una dintre cele mai ciudate şi provocatoare ipostaze din cariera de 15 ani de jurnalist. Este o poveste care merită citită de orice jurnalist. Dincolo de experienţa personală interesantă, prin care poate trece orice ziarist din România, povestea arată şi ce situaţii ciudate poate produce Justiţia. citeşte în continuare!

Cum lucrează mafia retrocedărilor

Sase instituţii din Timişoara, plus serviciile secrete, au declanşat anchete paralele prin care vor să facă lumină în afacerile dubioase cu terenuri şi clădiri. La poliţie, Parchet sau prefectură există deja câteva sute de plângeri legate de comiterea unor falsuri prin care mafia retrocedărilor a intrat în posesia unor proprietăţi de milioane de euro. citeşte în continuare!

Decanul executorilor este implicat în afacerile baştanilor căutaţi de Interpol

Mii de executări silite, făcute de Doru Munteanu în ultimii nouă ani, sunt în aer. Decanul de vârstă al castei executorilor timişoreni a fost tras pe linie moartă după ce s-a descoperit că, timp de aproape un deceniu, a fost şi pensionar şi executor. Culmea, un clan ţigănesc căutat de Interpol a sesizat ilegalitatea. citeşte în continuare!

Mafia camatarilor mana-n mana cu oamenii justitiei

Articolul publicat în anul 2003 în Ziua, care a reprezantat startul unei campanii de presă despre cămătarii din Timişoara şi apoi a stat la baza cărţii “Mafia cămătarilor”, apărută în 2004 la editura Humanitas. citeşte în continuare!

Smecherii si radarul

Publicat în Evenimentul Zilei, în 26 mai 2006, articol pentru care a solicitat afaceristul Stelică Mălăieşteanu cinci miliarde de lei vechi daune într-un proces care s-a încheiat în noiembrie 2010.
citeşte aici detalii despre poroces!

Citeşte aici tot articolul!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s