Informatii de interes public Legea544

Legea 544/2001 este cel mai util instrument pentru jurnaliştii care caută informaţii în instituţile publice. Această lege stabileşte condiţii şi termene clare în care instituţiile publice au obligaţia să prezinte informaţii jurnaliştilor.

Centrul de documentare pentru Legea 544 vă prezintă un ghid simplu de utilizare a drepului privind liberul acces la informaţii de interes public, precum şi procedurile de urmat în situaţia în care acest drept este încălcat.

Împreună cu Casa de Avocatură Kovacs & Kovacs vă prezentăm şi litigii câştigate în baza Legii 544, astfel încât această practică judiciară să devină folositoare oricărui jurnalist interesat.

Legea 544 privind liberul acces la informatii de interes public

Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei. Citeste aici toata legea!

Un gând despre “Informatii de interes public Legea544

  1. Acum cateva zile, o saptamana, toata mass-media a scris despre descoperirea secolului XXI -Scopolamina, un drog caruia i-au cazut victime foarte multi turisti, printre care sunt multi romani. Eu am depus o plangere penala la politia de care apartin si in 3 luni cat a trecut, nu am primit nici un raspuns. Dosarul este tot la politie si acum. M-au sfatuit sa deschid proces civil. Mi-a pus acest drog in cafea+ alte substante necunoscute in mancare si mi-a golit contul din banca+ jefuit casa in mare parte in prezenta mea si a sters urmele, furand toate actele mele, pt a nu putea dovedi ce bani sau bunuri am avut. Am gasit cateva probe destul de importante. O cunostinta sau ruda indepartata de a lui m-a atras la ea acasa prefacandu-se ca imi da mie dreptate si este impotriva lui si imi punea aceleasi substante in prajituri, mancare, sopul ei fiind de fapt de a asigura continuitatea ingerarii sa zic asa a substantelor care determina anihilarea vointei, blocarea memoriei, etc, pt a se putea favoriza sa fiu deposedata de bunuri sau bani in continuare de el+ grupul lui de urmarire si hartuire in banda. Cum politia nu isi da nici cel mai mic interes, ma gandesc sa deschid proces civil. Va rog dati-mi un sfat/ajutor pt a avea sanse de a recupera ceva.

    Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s