reportaj

FOTO: Războiul împotriva Timişoarei

Capitala Banatului arată ca după război. Nu ne-a bombardat nimeni oraşul, dar zona istorică se ruinează în fiecare zi. Clădirile vechi sunt victimele unui război început de comunişti, în nebunia lor de a şterge trecutul cu buretele. Sau acea parte a trecutului care stătea în calea tovarăşilor.
citeşte în continuare!

Oraşul de cristal din Banat: imagini dintr-o lume ireal de frumoasă

A nins iar ca-n poveşti la Timişoara. Zăpada a luat oraşul în stăpânire şi l-a transformat într-o lume ireal de frumoasă. Ramurile copacilor par acum candelabre uriaşe din cristal. Palatele vechi ale oraşului sunt decorate cu draperii de ţurţuri, care plutesc deasupra capetelor trecătorilor.
citeşte în continuare!

Cele mai spectaculoase jocuri de lumini

După lăsarea nopţii zeci de clădiri din Timişoara se transformă în scene ale unor spectacole în care lumina joacă rolul principal. Zidurile prind viaţă sub puzderia de beculeţe cu care au fost decorate.
citeşte în continuare!

Un tărâm boreal uitat de lume

Timişoara a moţăit astăzi sub zăpadă ca un loc îndepărtat cu urşi albi şi aurore boreale. Pentru o duminică oraşul a fost tărâm al liniştii hibernale.
Citeste in continuare!

Omul care a lansat expresia „a explodat mămăliga”

Ioan Chiş, luptător în Revoluţie, care a intrat în balconul Operei în 20 decembrie, este cel care a strigat celebra expresie în faţa a zeci de mii de oameni, făcând mulţimea să explodeze în aplauze.
citeste in continuare!

REPORTAJ Ţăranii din Austria au soluţia pentru salvarea turismului din Banat

Grajdul în care se adăpostesc noaptea vacile familiei Adam, din zona Groeklein-Leibnitz, nu se deosebeşte cu nimic de orice grajd din orice gospodărie bănăţeană, de pe Valea Almăjului, până în ţara făloşilor gugulani. Dacă te-ai putea teleporta în acest loc, în timp ce Hanness Adam mulge vacile cu mâna goală, într-o vadră de plastic, ai jura că ai în faţă un bănăţean din Moceriş, Teregova, sau Dognecea, unde se mai cresc animale ca acum 200 de ani.

Citeste in continuare!


Cum a pierdut turismul românesc meciul cu Grecia

„Tati, aici este Mamaia”, a strigat Nicoleta, fiica de 6 ani a unor bănăţeni, acum o săptămână cînd a ajuns prima dată pe plaja din staţiunea Paralia Katerini. Părinţii ei şi mii de alţi bănăţeni au ales ca destinaţie de vacanţă, pentru acest sezon, două staţiuni cochete de pe litoralul Mării Egee: Paralia Katerini şi Olimpic Beach.
Citeste in continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s