Tupeul interlopului Alexandru Iordan: Martor mincinos respins de instanță. Arestat preventiv pentru șantaj, interlopul cere daune de imagine. Tot clanul, la Judecătorie SPECIAL LIVE

Tupeul interlopului Alexandru Iordan: Martor mincinos respins de instanță. Arestat preventiv pentru șantaj, interlopul cere daune de imagine. Tot clanul, la Judecătorie

Astăzi a avut loc ultimul termen din procesul de hărțuire deschis împotriva mea de interlopul Alexandru Iordan, acesta nu a putut să fie prezent pentru că este arestat preventiv în cazul unor fapte specifice crimei organizate: șantaj, tâlhărie, lipsire ilegală de libertate și alte violențe.

Am avut surpriza, să constat că la Judecătorie au venit cei care s-au comportat agresiv la Parchetul Buftea, în momentul reținerii lui Alexandru Iordan și transportării lui la arestare preventivă.

Doi dintre membrii clanului sunt și ei judecați pentru tâlhărie calificată. La proces a fost prezent, în sala de judecată și Liviu Iordan, fratele celui arestat preventiv, în timp ce afară așteptau restul persoanelor prezente la Judecătorie.

Când am postat pe Facebook aceste informații, insistând să specific că nu mă intimidează deloc această prezență neobișnuită, la niciun alt termen al procesului de hărțuire nu am mai văzut așa ceva, Liviu Iordan s-a supărat.

Acesta a susținut că nu a venit la intimidare și mi-a oferit o explicație pentru prezența acolo, a lui și a restului grupului care era și la Parchet unde s-au comportat agresiv și au scuipat, au jignit și au încercat să blocheze filmarea.

Am solicitat pe loc aprobarea conducerii Tribunalului Ilfov pentru a transmite live din curtea instanței și cererea s-a aprobat în câteva minute, apoi am intrat live la finalul procesului și am explicat întreaga situație.

Grav este că avocata lui Alexandru Iordan a încercat să forțeze audierea unui martor mincinos, pe modelul Cuculis, care a venit cu o poveste puerilă. Judecătorul nu a acceptat această manevră și cauza a rămas în pronunțare.

Ce am postat în timpul procesului:

La proces cu arestatul Alexandru Iordan și se pare cu tot clanul.

Alex Iordan este arestat preventiv pentru șantaj, tălhărie calificată, lipsire ilegală de libertate și vătămare corporală, dar are avocată care îl reprezintă. Avocata Luminița Cecilia Mazilu este condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru spălare de bani.

Nu a fost adus aici, de la Arestul Central, deci nu se poate justifica prezenta clanului ca să-și vadă ruda arestată.

Foto: Ion Iordan zis Sucă și Cristian Pârțan zis Buță. Cei doi sunt judecați pentru tâlhărie calificată

Fratele acestuia, Liviu Iordan, a venit chiar în sala de judecata unde ne așteptăm rândul, în timp ce afară așteaptă indivizii agesivi prezenți si la Parchet, la retinerea si arestarea lui Alexandru Iordanâ

Liviu Iordan (foto sus) nu este parte în acest proces.

Informez public clanul Iordan că nu intimidează și nici nu vor stopa activitatea mea jurnalistică despre această mafie.   

 Foto: Alte persoane din Clanul Iordan prezente la Judecătoria Buftea.

Avocata interlopului Alexandru Iordan este și ea condamnată penal

Conform bihorjust.ro Luminița Cecilia Mazilu a fost trimisă în judecată de către DNA în februarie 2018, alături de un alt inculpat, Decebal Draghiș. În 2009, cei doi ar fi pretins de la un om de afaceri, devenit martor în cauză, 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administrația Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile.

Foto: Alături Liviu Iordan este și o tânără care mereu e prezentă la procesele lui Alexandru Iordan și pe banca din stânga este, spune Liviu Iordan, mama acestuia cu care a venit la Judecătorie.

În schimbul banilor pretinși, cei doi inculpați au promis martorului că își vor exercita influența pe lângă funcționarii publici cu funcții de conducere din cadrul instituției publice menționate anterior, pentru a-i determina să aprobe cererile de finanțare privind proiectele respective”, au explicat procurorii DNA.

Între 2010 și 2012, avocata Mazilu și Decebal Draghiș ar fi primit de la omul de afaceri, în tranșe, prin transferuri bancare suma totală de 430.752 de euro, mascată sub forma plății pentru contracte fictive de asistență juridică. Ulterior, Luminița Mazilu ar fi transferat banii în conturile unor firme în baza unor contracte de prestări servicii care, în realitate, nu au fost realizate niciodată, au aflat procurorii.

Sumele de bani reprezentând prețul traficului de influență, astfel introduse în circuitul civil, au fost în final, în cea mai mare parte, retrase în numerar și predate de doi intermediari inculpatului Draghiș Decebal”, explicau anchetatorii la data trimiterii în judecată.

În 2020, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Decebal Draghiș la 4 ani de închisoare pentrutrafic de influență și spălare a banilor. În plus, a fost luată măsurii confiscării speciale cu privire la suma de 1,8 milioane de lei. În schimb, avocata Luminița Mazilu a fost achitată pentru acuzația de trafic de influență, dar a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 5 ani pentru spălarea banilor.

Decizia definitivă emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul avocatei interlopului Alexandru Iordan:

VA URMA!  

Lasă un comentariu