gânduri

Despre mine

Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin”  Nichita Stanescu

Rătăcesc în lume căutând răspunsuri simple. Ştiu că acela care perseverează, îndură, rezistă şi se încăpăţânează să-şi urmeze crezul va învinge.

Spune-mi şi voi uita, arată-mi şi poate îmi voi aduce aminte, implică-mă şi voi înţelege!” Confucius.

Mai ştiu însă că lucrurile se schimbă şi cu schimbarea lor ne schimbăm şi noi. Ceea ce astăzi ni se pare negru poate să fie mâine alb sau roz.

Ordinea sau dezordinea depind de organizare, curajul sau laşitatea de împrejurări, tăria sau slăbiciunea de dispunere” Sun Tzu

Mai ştiu că toate statuile de zei au paie înăuntru şi că, de multe ori, în spatele unor gesturi care par eroice, se ascund cele mai mărunte gânduri.

Omul superior este sensibilizat de dreptate, omul inferior de avantaj„, Confucius

Cred că jurnaliştii trebuie să fie uniţi pentru că asta e mult mai important decât motivele pentru care suntem deseori pe poziţii divergente!

Cred cu tărie că nimeni nu se va lupta niciodată pentru dreptul nostru de a putea să ne facem liniştiţi meseria. Cred în democraţie şi de aceea am convingerea că aceasta este calea prin care putem să ne câştigăm singuri puterea şi poziţia pe care jurnaliştii o merită în societate.

Presa este a patra putere în stat, în teorie. În practică fiecare jurnalist are datoria să lupte pentru a păstra acest statut. Nu este o luptă uşoară, mai ales pentru acei jurnalişti din presa locală, care nu au prieteni avocaţi buni sau care nu sunt susţinuţi complet de redacţiile lor când se ajunge la procese. De aceea cred că, înainte de orice, trebuie să găsim o cale să strângem rândurile şi să fim uniţi.

Scopul acesta este mult mai important decât toate orgoliile, ambiţiile, concurenţele sau problemele personale care ne pun uneori pe poziţii divergente.


filosofia prezentului:

Când banii vorbesc prea mult şi prea gălăgios

Dispreţuiesc mai mult decât orice oamenii care îşi rezumă întreaga existenţă la burdihan, buzunar şi aparenţe. Admir oamenii care, pentru o idee, sunt capabili să meargă până în pânzele albe şi să sacrifice orice, chiar viaţa lor, pentru un pricipiu. citeşte în continuare!


Supermarket

Ambalajul cel mai bun, preţul cel mai avantajos şi mai ales locul cel mai aproape de ochiul consumatorului sunt cele care vor vinde produsul, mult mai bine decât conţinutul. Pe web un articol prost cu un titlu bun se vinde mai bine decât un articol genial cu titlu slab. Hompage-ul este şi el un supermarket. Cine are articolul mai sus pe raft, vinde mai bine. Citeşte în continuare!


Viaţa între facebook şi ratele la bancă

Măcinăm timpul tot mai eficient şi în cantităţi industriale în moara comunicării moderne până când facem praf şi pulbere viaţa pe care ar trebui să o trăim simplu, privind în ochi oamenii pe care îi preţuim, de care avem nevoie. citeşte în continuare!

Un gând pentru cei care îşi pierd busola şi nu pot vedea Steaua Nordului din cauza norilor pe care viaţa i-a adus pe cerul lor:

Duminica dimineata, cu Octavian Paler

Daca pun cap la cap orele pe care le petrec cand scriu si pe cele pe care le petrec citind, altceva decat “marfa” pe care o livram zilnic publicului, ajung la o concluzie trista. Scriem mult, citim mult, dar putin din ceea ce scriem si citim este cu adevarat important. citeste in continuare!

România mea şi România lor

A ajuns să-ţi fie ruşine să spui că eşti român afară din ţară. În curtea noastră tot mai des ne declarăm scârbiţi de ţara asta. De multe ori avem dreptate. Prea multe lucruri urâte se petrec şi mult prea des. citeşte în continuare!

Marea lehamite care ne îngroapă

Lipsa de interes pentru opţiune a majorităţii face ca o minoritate să decidă şi apoi să aplice tuturor propria voinţă. Asta s-a întâmplat în România. De aceea acum ne este atât de lehamite. citeşte în continuare!

Viitor vândut la supermarket

Cum poţi să ai o armată de modele, care să inspire generaţii, când tu, statul, îţi baţi joc de dascăli ? Îi plăteşti cu salarii obscen de mici, îi obligi să reziste într-un sistem pe care îl bulibăşeşti în fiecare an, murdăreşti cancelariile cu jocuri politice şi tolerezi un sistem în care banul este singura valoare. citeşte în continuare!

Văduva neagră

Nu am să înţeleg niciodată de ce îşi face cineva rău şi de ce preferă să-şi umple viaţa de venin, când poate foarte simplu să o facă mai frumoasă. Chiar dacă nu pricep şi nu uit, ştiu să iert. Cred ca asta contează cel mai mult. citeşte în continuare!


Despre libertate

Cred că o funcţie ţi-o poate lua oricând, oricine, indiferent de cât de bine îţi faci treaba. Meseria bine făcută nu ţi-o va lua niciodată nimeni şi mereu va avea cineva nevoie de un reporter adevărat.  citeşte în continuare!

10 gânduri despre “gânduri

  1. Draga Malin,
    Am lucrat astazi ca in fiecare zi a saptamanii.De multe ori si in weekend.Uneori in ambele zile ale weekendului.Impreuna cu sotia mea.In timp ce operam masina de molding mi-au dat lacrimile.Mi-am adus aminte de episodul de la ICCJ. Sunt departe de tara. Fata noastra studiaza in Canada la McGill University.Daca o ajuta Dumnezeu intr-o zi va fi medic in aceasta tara.Daca nu reuseste tot in eceasta tara va ramane.Noua ne e dor de Romania desi daca ramaneam acolo in perioada asta era vai si amar de noi.Cand ajunge primul guvern patriot in Romania la putere trebuie legalizat votul electronic.Ca sa voteze in mare masura toata Diaspora.Si sa-i radem pe hoti,smecheri si comunisti pentru totdeauna.La anul venim acasa in vizita.M-as bucura sa te cunosc personal.Cu respect,
    Marius

    • Si eu sunt in Canada Alberta de 26 ani. Imi este dor de tara si de oamenii romani. Si aici, avem problem cu birocratia din Consultatele Roman. Gresalea mea a fost atunci cand nu mi-am refacut passport roman din 2008. De atunci nu mai pot sa am cetatenia de roman. Autoritatile roman de-aici au spus ca nu ma gaseste in baza de date. Ultima data cand am fost in tara, a fost 2009 Christmas time ca cetatean Canadian. Am fost nascuta in Bucuresti sec.4 scrie pe act de nastere si am copilarit la i.o.r sec.3 vis-a-vi de Stadion 23 August. Inca, mai am ca amintire actele mele de cetatean, de nastere si bulletin vechi din tara. Iar, romanii din Consulatul de la Vancouver nu vor sa imi redea cetatenia. Un sfat sau o indrumare daca ma puteti ajuta. il rog, pe aceasta cale si pe Domn’ Malin Bot daca ma poate ajuta. Unde se poate face donatie pe acest site? Multumesc din suflet!

  2. EROU! EROU! EROU!

    Pentru mine esti erou. Nu stiu cata putere, curaj si cat mai poti risca, dar mi-as dori sa fiu macar o zecime la fel de curajos cum esti tu. Toata Romania ar trebui sa te sustina si sa te ajute. Tu nu lupti ptr tine, tu lupti ptr mine, ptr cei doi fii ai mei, ptr prietenii mei, pentru toti amaratii care si-ar dori sa aiba curajul si cunostintele tale. Cei ca tine apar odata la 100 de ani, de aceea ar trebui sa apreciem mai mult ceea ce faci tu. Daca as avea un Malin si aici in Iasi….tare bine ar fi fost.
    Am intampinat oarecum, o problema asemanatoare cu ANAF-ul, ca cea cu care te-ai confruntat tu. Un alt coleg de munca, la fel, a primitive, de fapt sotiile noastre, au primit somatii si alte hartii cu titlu executoriu cu suma de 928 lei, recalculari din 2012. Cand sotia mea s-a dus sa ceara informatii despre ce este cu acea suma, I s-a spus ca sunt recalculari din 2012, bani care nu s-au dat la acea vreme de catre angajator pentru pensie, caci dupa spusele lor, cica angajatorul nu era obligat sa plateasca acea suma, asta ca o justificare fiindca angajatorul a fost impecabil de corect, cu lectiile facute ca la carte. In acel an, in 2012 sotia mea, a fost si angajata in acelasi loc unde a avut si contract pentru drepturi de autor, pentru care a si platit tot ce a fost de plata. La final, sotia mea , a cerut decizia de impunere, care bineinteles nu I s-a dat, in schimb I s-a spus ca trebuie sa se mai astepte sa-i vina de plata si ptr 2013 si ptr 2014, doar ca vor fi sume mai mici. Am platit cei 928 lei, ptr 2012, considerati a fi regularizare, insa nu mai vreau sa le dau alti bani, fiindca daca as fi vazut postarile dumneavoastra, probabil nu i-as fi platit nici pe astia. Trebuie sa mentionez ca am toate chitantele din 2012 pana in prezent. Multumesc pentru speranta ca vom putea schimba mizeria din tara asta.

  3. Stimate Domnule Malin Bot
    Sunt tatal celui care are acest cont de facebook.
    In concordanța cu ceea ce vi s-a intamplat dvs pe aeroportul internation Otopeni- Bucuresti de n-au vrut sa va accepte la înbarcare cand ati vrut sa plecati in italia cu compania de zbor wizzair in aceeasi situatie similara ca a dvs am fost si eu
    Ion Popa cand am vrut sa plec in Anglia la data de 14 noembrie 2018
    Nu mi sa dat nimic la mana cum ca as fi fost refuzat la înbarcare nici vreo sansa de a-mi rambursa cuantumul necesar biletului pe care l-am platit.
    Deoarece suntem in aceeasi situatie va rog sa-mi trimite-ți un mesaj cum ca doriti sa avem o intanlire privata unde am sa va expun nu numai acest eveniment ci si o problema vitala si acuta a romaniei
    nr meu de telefon 0729116047
    sau 0734729705

  4. Domnule Malin, ma bucur ca am reusit sa gasesc o modalitate de a va scrie si a va spune ca va Multumesc pentru tot ce faceti pentru romani si pentru tara .
    Cu riscul a de repeta ceea ce spun si alti comentatori, sunteti un Erou si sunteti in inimile a sute de mii de romani. Dumnezeu sa va dea forta si putere sa continuati toata munca colosala pe care o faceti.
    Aveti puterea si curajul infinit sa va opuneti unui regim format de mafioti , si sper ca nu sunteti singur in lupta dvs.

    Mi-e dor de tara si de strazile copilariei mele. Nascuta in Timisoara, am terminat studiile de drept ale facultatii de stat , in 2001. Si doream atat sa pot face ceva pt justitia romana, pt Oamenii nedreptatiti care sufera si mor cu dreptatea in mana. Nu am avut si nu o sa am niciodata nici macar o infima parte din curajul dvs. Dar tanara avocata stagiara, am Refuzat sa fac ceea ce imi cereau patronii unor mari societati juridice profesionale, si am fost data afara si tratata ca o mizerie . Am terminat stagiul lucrand noptile prin restaurante si patiserii(nu puteai sa supravietuiesti , fara cineva care sa te ajute financiar, cu indemnitatea de stagiu) ca sa obtin diploma de avocat definitiv. Am continuat, ca si colaboratoare , sa refuz orice act sau demars ilegal ce mi se cerea de la partea superiorilor, in final nu am mai putut profesa meseria in care m-am investit mult(presiuni, hartuire, si cerere de a-ti prezenta demisia etc), si am plecat din tara in 2007, incepand totul de la capat din nou, in Franta. Nu voi regreta niciodata , nu as fi putut sa fac parte dintr-o lume sinistra , total lipsita de cea mai mica consideratie pt adevarata justitie .
    Familia mea nu a fost niciodata despagubita pt terenurile si actiunile expropriate de statul comunist, intre paranteze…
    Ca un ecou la cateva video ale dvs pe care le-am urmarit azi pe YouTube, va marturisesc ca am plecat din tara ca urmare a dezgustului total fata de coruptia din administratie si justitie, fata de nepotismul din institutiile publicesi unitatile de invatamant, a imposibilitatii de a profesa Corect meseria aleasa.
    Nu pot decat sa va sustin si sa va incurajez in lupta dvs.
    Sper ca Dumnezeu sa va dea multa sanatate. Sper ca Romania sa regaseasca drumul spre lumina. Sper ca intr-o buna zi sa ii pot ajuta pe cei care sufera, e proiectul vietii mele (imaginea copiilor orfani din Romania nu ma va parasi niciodata)
    Cu mult respect si recunostinta, din Paris.

  5. Maline, crezi ca ar fi o idee buna daca pe langa votul electronic securizat s-ar stimula cetatenii cu drept de vot si prin scutirea de impozit la masina sau casa pe un an de zile? Sau orice avantaj fiscal. Romanul trebuie impulsionat cumva. Este foarte comod si indolent.

    Este clar ca pericolul cel mai mare care pandeste este absenteismul la vot provocat de hidra.
    USR-ul ar trebui sa se impuna mai puternic dar cu cap prin lideri mai curajosi si mai bataiosi care sa dea din nou incredere electoratului prin proiecte concrete si bune finalizate ca introducerea votului electronic, repunerea Justitiei/DNA-ului pe picioare si in forta, reformarea si restructurarea CNA-ului, desfinatarea sectiei speciale si finalizarea a macar o autostrada cap-coada ca Nadlac-Pitesti-Bucuresti.

    O zi buna Maline!

Lasă un comentariu