gânduri

Despre mine

Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin”  Nichita Stanescu

Rătăcesc în lume căutând răspunsuri simple. Ştiu că acela care perseverează, îndură, rezistă şi se încăpăţânează să-şi urmeze crezul va învinge.

Spune-mi şi voi uita, arată-mi şi poate îmi voi aduce aminte, implică-mă şi voi înţelege!” Confucius.

Mai ştiu însă că lucrurile se schimbă şi cu schimbarea lor ne schimbăm şi noi. Ceea ce astăzi ni se pare negru poate să fie mâine alb sau roz.

Ordinea sau dezordinea depind de organizare, curajul sau laşitatea de împrejurări, tăria sau slăbiciunea de dispunere” Sun Tzu

Mai ştiu că toate statuile de zei au paie înăuntru şi că, de multe ori, în spatele unor gesturi care par eroice, se ascund cele mai mărunte gânduri.

Omul superior este sensibilizat de dreptate, omul inferior de avantaj„, Confucius

Cred că jurnaliştii trebuie să fie uniţi pentru că asta e mult mai important decât motivele pentru care suntem deseori pe poziţii divergente!

Cred cu tărie că nimeni nu se va lupta niciodată pentru dreptul nostru de a putea să ne facem liniştiţi meseria. Cred în democraţie şi de aceea am convingerea că aceasta este calea prin care putem să ne câştigăm singuri puterea şi poziţia pe care jurnaliştii o merită în societate.

Presa este a patra putere în stat, în teorie. În practică fiecare jurnalist are datoria să lupte pentru a păstra acest statut. Nu este o luptă uşoară, mai ales pentru acei jurnalişti din presa locală, care nu au prieteni avocaţi buni sau care nu sunt susţinuţi complet de redacţiile lor când se ajunge la procese. De aceea cred că, înainte de orice, trebuie să găsim o cale să strângem rândurile şi să fim uniţi.

Scopul acesta este mult mai important decât toate orgoliile, ambiţiile, concurenţele sau problemele personale care ne pun uneori pe poziţii divergente.


filosofia prezentului:

Când banii vorbesc prea mult şi prea gălăgios

Dispreţuiesc mai mult decât orice oamenii care îşi rezumă întreaga existenţă la burdihan, buzunar şi aparenţe. Admir oamenii care, pentru o idee, sunt capabili să meargă până în pânzele albe şi să sacrifice orice, chiar viaţa lor, pentru un pricipiu. citeşte în continuare!


Supermarket

Ambalajul cel mai bun, preţul cel mai avantajos şi mai ales locul cel mai aproape de ochiul consumatorului sunt cele care vor vinde produsul, mult mai bine decât conţinutul. Pe web un articol prost cu un titlu bun se vinde mai bine decât un articol genial cu titlu slab. Hompage-ul este şi el un supermarket. Cine are articolul mai sus pe raft, vinde mai bine. Citeşte în continuare!


Viaţa între facebook şi ratele la bancă

Măcinăm timpul tot mai eficient şi în cantităţi industriale în moara comunicării moderne până când facem praf şi pulbere viaţa pe care ar trebui să o trăim simplu, privind în ochi oamenii pe care îi preţuim, de care avem nevoie. citeşte în continuare!

Un gând pentru cei care îşi pierd busola şi nu pot vedea Steaua Nordului din cauza norilor pe care viaţa i-a adus pe cerul lor:

Duminica dimineata, cu Octavian Paler

Daca pun cap la cap orele pe care le petrec cand scriu si pe cele pe care le petrec citind, altceva decat “marfa” pe care o livram zilnic publicului, ajung la o concluzie trista. Scriem mult, citim mult, dar putin din ceea ce scriem si citim este cu adevarat important. citeste in continuare!

România mea şi România lor

A ajuns să-ţi fie ruşine să spui că eşti român afară din ţară. În curtea noastră tot mai des ne declarăm scârbiţi de ţara asta. De multe ori avem dreptate. Prea multe lucruri urâte se petrec şi mult prea des. citeşte în continuare!

Marea lehamite care ne îngroapă

Lipsa de interes pentru opţiune a majorităţii face ca o minoritate să decidă şi apoi să aplice tuturor propria voinţă. Asta s-a întâmplat în România. De aceea acum ne este atât de lehamite. citeşte în continuare!

Viitor vândut la supermarket

Cum poţi să ai o armată de modele, care să inspire generaţii, când tu, statul, îţi baţi joc de dascăli ? Îi plăteşti cu salarii obscen de mici, îi obligi să reziste într-un sistem pe care îl bulibăşeşti în fiecare an, murdăreşti cancelariile cu jocuri politice şi tolerezi un sistem în care banul este singura valoare. citeşte în continuare!

Văduva neagră

Nu am să înţeleg niciodată de ce îşi face cineva rău şi de ce preferă să-şi umple viaţa de venin, când poate foarte simplu să o facă mai frumoasă. Chiar dacă nu pricep şi nu uit, ştiu să iert. Cred ca asta contează cel mai mult. citeşte în continuare!


Despre libertate

Cred că o funcţie ţi-o poate lua oricând, oricine, indiferent de cât de bine îţi faci treaba. Meseria bine făcută nu ţi-o va lua niciodată nimeni şi mereu va avea cineva nevoie de un reporter adevărat.  citeşte în continuare!

Anunțuri

2 gânduri despre “gânduri

  1. Draga Malin,
    Am lucrat astazi ca in fiecare zi a saptamanii.De multe ori si in weekend.Uneori in ambele zile ale weekendului.Impreuna cu sotia mea.In timp ce operam masina de molding mi-au dat lacrimile.Mi-am adus aminte de episodul de la ICCJ. Sunt departe de tara. Fata noastra studiaza in Canada la McGill University.Daca o ajuta Dumnezeu intr-o zi va fi medic in aceasta tara.Daca nu reuseste tot in eceasta tara va ramane.Noua ne e dor de Romania desi daca ramaneam acolo in perioada asta era vai si amar de noi.Cand ajunge primul guvern patriot in Romania la putere trebuie legalizat votul electronic.Ca sa voteze in mare masura toata Diaspora.Si sa-i radem pe hoti,smecheri si comunisti pentru totdeauna.La anul venim acasa in vizita.M-as bucura sa te cunosc personal.Cu respect,
    Marius

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s