protest

CSM: Jurnaliştii nu au voie să înregistreze procurori şi încalcă «viaţa privată» a acestora dacă fac publice înregistrările

Afirmaţia nu vine de la un membru oarecare al Consiliului Superior al Magistraturii. Chiar inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare a CSM – Serviciul de inspecţie pentru procurori, a semnat un document care dă peste cap noţiunile de „viaţă privată” sau „interes public” şi condamnă jurnaliştii care înregistrează discuţiile cu procurorii în scop profesional. citeşte aici detalii!

SCRISOARE DESCHISA

Către Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei

Spre ştiinţă: Agenţiei de Monitorizare a Presei, Centrului pentru Jurnalism Independent, Fredoom House, Reporteri fara frontiere,  Ambasada SUA la Bucuresti,  Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti,  Ambasada Franţei la Bucureşti, Ambasada Germaniei la Bucuresti

Stimate doamne, stimaţi domni

Astăzi am constat că Parchetul Curţii de Apel Timişoara a emis un comunicat de presă în care face referire la activitatea mea jurnalistică şi transmite o decizie a Plenului CSM, luată la o dată necunoscută mie.

Consider că punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii denotă grave probleme de mentalitate şi de înţelegere a rostului şi rolului libertăţii de exprimare într-o societate democratică. De asemenea, cei care au emis acest text au analizat cu foarte mare superficialitate problema, altfel nu pot explica motivul pentru care se condamnă emiterea unor opinii personale într-un EDITORIAL.

CITESTE TOATA SCRISOAREA AICI!

Scrisoare deschisă
19 februarie 2009

domnului Daniel Morar, procuror-şef al Departamentului Naţional Anticorupţie
domnului Lucian Gheorghe Papici, procuror-şef Secţia a II-a a DNA
domnului Ioniţă C. Vasile, procuror-şef birou, procuror de caz

Stimate domnule Morar, o greşeală interesantă, comisă public de Biroul de Presă al DNA, într-un comunicat de presă, mă determină să trag concluzia că dumneavoastră şi subalternii dumneavoastră, menţionaţi aici din motive bine întemeiate, nu înţelegeţi prea limpede cum funcţionează o redacţie şi mai ales cum se documentează şi publică o anchetă de presă.

Consider că se impune să vă luminez temeinic pe această zonă, pentru a evita în viitor situaţii confuze şi cu posibil potenţial denigrator, ca cea generată de comunicatul de presă emis de instituţia dumneavoastră în 3 februarie 2009, cu privire la dosarul Tiba-Renu.

CITESTE AICI TOATA SCRISOAREA!

Lasă un comentariu