Cine a turmentat poporul cu televizorul

Politicienii se scarpină în cap zăpăciţi, privind în gol efectele alegerilor parlamentare. PSD aproape că a ajuns partidul stat la care visa Ion Iliescu, din 1990. PNL a tras un profit electoral de pomină.

De partea opusă a scenei politice, ARD încă nu s-a dezmeticit după înfrângerea suferită. S-a trezit intrat în Parlament prin redistribuire, de pe poziţia marelui pierzător al alegerilor.

image

Despre Dan Diaconescu am aflat că s-ar fi retras în Laponia. Apoi a apărut telefonic pe la unele televiziuni, după ce a răsuflat informaţia că 47 de noi parlamentari, cei mai mulţi din PPDD, sunt în discuţii avansate cu USL pentru a trece la partidul-stat.

Parlamentul s-a îngrăşat cu aproape 200 de fotolii noi. Nu e doar mai durduliu, e şi mai urât pentru că e plin cu penali, unii chiar condamnaţi definitiv. S-au pricopsit şi tot felul de beizadele. Secretara lui Dragnea a intrat şi ea, cu un scor uluitor.

Romania este într-o situaţie paradoxală. Oamenii au votat pentru un parlament mai mic şi s-au ales cu unul aproape dublu. Acelaşi popor care dă Parlamentului cea mai mică încredere în toate sondajele de opinie, din cauza „hoţilor” din politică, a votat în procente aiuritoare 2 condamnaţi definitiv, 15 trimişi în judecată şi zeci de cercetaţi.

diaconescu

Tabloul acesta ne expune, de fapt, vulnerabilitatea publicului în faţa propagandei. Oamenii au fost atât de serios induşi în eroare încât au luat decizii complet lipsite de logică.

Mecanismul prin care poporul a fost turmentat cu televizorul începe să se vadă din primele zile. Proporţiile minciunilor cu care au păcălit oamenii se regăsesc chiar în cifrele rezultate din vot. Peste 4.4 milioane au votat cu USL. Unde este diferenţa până la 7,4?

Un alt eveniment consumat imediat după alegeri expune altă dimensiune a minciunii cu care au fost induşi oamenii în eroare. Ponta a anunţat că nu sunt bani pentru mai multe pomeni sociale, printre care şi cele pe care le aştepta colonelul Mircea Dogaru.

Liderul militarilor în rezervă care a organizat proteste în toată ţara. Supărat, Dogaru îi spune acum lui Ponta că „strada” a produs rezultatele bune în alegeri penru USL şi are dreptate.

Schema a fost simplă. Dogaru a făcut scandal în stradă, Felix TV a mediatizat exacerbat decorul lui Dogaru. Spectacolul TV a exacerbat supărarea generală până la nivelul constatat duminică.

Altă bucăţică din marea manipulare se vede după ce Ponta a anunţat că nu sunt bani pentru drepturile profesorilor. Anunţul e similar cu un altul, făcut de alt guvern, care a fost folosit ca pretext pentru o grevă a foamei declanşată de o doamnă profesoară intens mediatizată tot la Felix TV.

Doamna a fost pe listele USL, e parlamentar şi acum ni spune nimic despre drepturile profesorilor, tăiate şi acum de Guvernul Ponta. I-a dispărut revolta la fel de subit si misterios cum au dispărut din Piaţa Universităţii protestatarii, după ce USL a câştigat. Spuneau că sunt acolo penru „Jos Băsescu!”. Băsescu e tot acolo, dar Piaţa Universităţii e goală. Propaganda şi-a atins scopul.

Poporul a fost turmentat cu televizorul. Urmează o mare mahmureală naţională.

Lasă un comentariu