Mălin Bot, jurnalist independent: ”Împreună construim cea mai curată cale în jurnalism”

Malin Bot. Cine sunt. Ce am făcut. Cine mă susține. De ce #rezist.  Jurnalist din 1994. Redefinesc conceptul de jurnalism independent, total transparent, alături de toți cei care mă susțin direct, pe PATRERON, pe YouTube, pe InstagramTwitterprofilul personal de Facebookpagina publică de Facebook.  

Sunt aici pentru a spune ceea ce cred și ceea ce îmi dictează conștiința, nu pentru a face cuiva pe plac. #NuCedam.

Vă sunt mult mai util atunci când vă contrazic convingerile și vă pun pe gânduri, decât atunci când vă confirm ceva ce știți deja.

Mălin Bot: Jurnalist independent

Sper ca informațiile pe care le găsiți aici să vă descrie mai clar activitatea mea în totalitatea ei și să explice mai bine valorile și principiile pentru care sunt aici și duc lupta mai departe.

La finalul acestei prezentări sunt link-urile către paginile de rețele sociale unde putem intra în contact și poți vedea mai mult din activitatea mea.
Blogul WordPressInstagramTwitterprofilul personal de Facebookpagina publică de Facebookpagina de autor Humanitas.

Mulți dintre cei care mă susțineți pe Facebook, pe YouTube și Patreon cunoașteți și apreciați în principal activitatea mea recentă. Puțini cunosc povestea completă, în special cei care mă știu din Timișoara, din perioada când activam acolo la jurnalist.

Poate că unii, tocmai pentru că nu știau povestea completă, nu au perceput în dimensiunea corectă activitatea mea recentă.

De aceea am scris pentru voi o scurtă poveste care descrie întreaga mea activitate. Știu, trebuia să o fac de la bun început, însă mereu a fost ceva ce părea mai important și am tot amânat acest lucru.

Unii dintre voi mi-au și scris în legătură cu prezentarea de pe pagina principală a Patreon și asta m-a motivat să rezolv acest task pe care îl aveam în cap de la bun început.

 

Sper ca informațiile pe care le găsiți aici să vă descrie mai clar activitatea mea în totalitatea ei și să explice mai bine valorile și principiile pentru care sunt aici și duc lupta mai departe.

 




 

Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care sunteți alături de mine. Vă datorez o libertate așa cum nu am avut în 26 de ani de presă, pe toate funcțiile posibile din această ”industrie”.

Am construit foarte multe împreună și acesta este abia începutul acestui drum fără precedent, pe care pot să îl deschid cu ajutorul vostru.

Este foarte mult de construit mai departe, pe acest model al jurnalistului complet independent, finanțat transparent direct de către publicul care îl urmărește.

Vă mulțumesc frumos pentru privilegiul de a putea să deschid acest drum datorită susținerii voastre. #SemperFI

Dincolo de persoana mea, noi construim și un standard de transparență care ar trebui să fie obligatoriu pentru orice jurnalist individual și pentru toate produsele de presă. Jurnalismul este o activitate cu totul aparte, indispensabilă pentru sănătatea democrației. De aceea publicul ar trebui să știe totul despre veniturile jurnaliștilor, sursele acestor venituri, sursele de finanțare a produselor de presă. Este un exercițiu de onestitate obligatoriu pentru orice jurnalist sau produs de presă care pretinde încrederea publicului.

Am parcurs toate treptele meseriei, de la simplu reporter al unei televiziuni și ziarului local din Reșița, TV TerraSat și ziarul Timpul, până la redactor-șef și realizator de emisiuni, la București.

Sunt născut în capitala Banatului Montan, Reșița, dar m-am format profesional la Timișoara.

În capitala Banatului am urmat cursurile Facultății de Jurnalism și am obținut licența în Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea de Vest din Timișoara, în anul 2000. În timpul facultății am coordonat ca redactor-șef revista ”Tempo” a Universității Banatului. În paralel am colaborat cu posturi de radio cum este Radio Timișoara, radio 11Plus, dar și cu postul TV TeleUniversitatea, al campusului universitar, precum și cu echipa de știri a TVR Timișoara.

Cele mai interesante experiențe din timpul facultății și imediat după au fost colaborările cu trustul Agenda și ziarul Timișoara.

Agenda a fost primul trust privat de presă și a tipărit o vreme revista ”Tempo”, unde eram redactor-șef. Astfel am cunoscut personal un pionier al presei libere: Zoltan Kovacs, patronul de atunci al trustului Agenda. Capacitatea lui de a construi din nimic un săptămânal regional care era atunci cel mai citit și un cotidian m-au inspirat în carieră.

Imediat după terminarea studiilor, în anul 2.000, am devenit director executiv al Ziarului Timișoara, primul ziar liber apărut la Timișoara și un simbol al rezistenței anti FSN – PDSR, unde am câștigat cel mai important lucru din cariera profesională: Adevărul despre 1989 și Revoluția de la Timișoara.

Ziarul Timișoara, condus la acea vreme de Oscar Berger (nu mai este printre noi) era ziarul Societății Timișoara formată în jurul grupului revoluționar din decembrie 1989.

Societatea Timișoara: Vorbim despre grupul de intelectuali care a formulat Proclamația de la Timișoara. Acea experiență este definitorie pentru formarea mea profesională, pentru că a cimentat toate convingerile pentru care lupt și astăzi.

Nu vă ascund faptul că, venind dintr-un oraș muncitoresc cum e Reșița, convingerile mele politice erau mai degrabă influențate de TVR-ul controlat de Iliescu. Însă la Societatea Timișoara aveam să aflu că adevărul este total diferit și acolo.

Acolo am înțeles viziunea lustrației, importanța ruperii de trecutul comunist. În seara în care președintele Emil Constantinescu a spus, la Opera din Timișoara, că l-a învins ”sistemul” eram acolo și în anii ce au urmat am încercat mereu să înțeleg ce este acest ”sistem” și cum poate învinge chiar și un președinte.

Jurnalistul Iosif Costinaș, care îmi fusese profesor la Facultatea de Jurnalism și cadru didactic coordonator al Revistei ”Tempo”, este cel datorită căruia am ajuns la ziarul Timișoara. Iosif Costinaș și-a dedicat viața, ca jurnalist, investigării crimelor Revoluției de la Timișoara și a murit în condiții suspecte.

Luni de zile a fost declarat dispărut și apoi rămășițe ale unui schelet găsit într-o pădure au fost identificate ca fiind ale lui. Ancheta a concluzionat că a fost o sinucidere, dar foarte multe lucruri contrazic această teorie. Ulterior, aveam să realizez o anchetă pentru TVR Timișoara despre această ”sinucidere” necredibilă.

Aici puteți vedea investigația: 
Iosif Costinas, jurnalist timisorean disparut

Timp de 15 ani am activat ca jurnalist în Timișoara, ca reporter de eveniment – investigații, la publicațiile Ziua de Vest, Focus Vest, Evenimentul Zilei ediția regională, redactor politică-administrație, corespondent al unor publicații centrale. Am moderat emisiuni radio și TV la TVR Timișoara.

Două dintre serialele de investigații pe care le-am realizat au devenit subiectul unor cărți publicate de Editura Humanitas, mai jos este linkul către ele.

Una dintre cărți este despre rețelele de cămătărie care deposedau prin fraude oamenii de case și apartamente. Articolele pe care le-am scris în acest serial de investigații au stat la baza Legii care astăzi condamnă cămătăria ca infracțiune și am lucrat în acest sens cu specialiștii din Parlament care au formulat legea.

A doua carte este tocmai despre suprimarea libertății presei, în Timișoara, în perioada regimului Adrian Năstase și acolo este originea convingerilor mele că PSD e toxic pentru democrație, singura soluție pentru normalizarea României fiind desființarea acestei mafii.




 

Însă cea mai amplă și serioasă investigație a vizat afacerile imobiliare ale clanului Cârpaci care a acaparat aproape total zona centrală a Timișoarei. A fost o luptă incredibilă, purtată pe toate planurile: presă, procese, amenințări cu moarte proferate în redacție.
O luptă în care cred că le-am văzut și trăit pe toate și în care mi-am testat capacitatea de a-mi asuma toate riscurile meseriei.

Un rol important l-a avut atunci bunul meu prieten, avocatul timișorean Florin Kovacs. Datorită susținerii lui în Justiție, PRO-BONO, am putut să câștig toate procesele de intimidare intentate de diverși mafioți despre care scriam investigații. A fost ”dascălul” de la care am învățat care sunt limitele legale ale libertății de exprimare jurnalistice, ce înseamnă un litigiu în Justiție, care sunt procedurile.

Primul contact cu presa din București a fost la angajarea în redacția regională Timișoara a cotidianului Evenimentul Zilei. La vremea aceea EVZ era cea mai puternică redacție și dădea frisoane unor potentați al momentului cum era Adrian Năstase. Pentru că era un produs de presă prea puternic care punea în pericol grupările de corupție, EVZ a fost distrus din interior. Edițiile locale au fost închise după un timp și forța EVZ s-a destrămat.

În acel context am cunoscut un alt om de presă excepțional care m-a inspirat în carieră: Răzvan Cornețeanu. Era director executiv al trustului ”Adevărul” și formase o echipă excepțională în jurul unei viziuni unice: Un trust de presă cu publicații gratuite locale, în fiecare județ. Datorită lui Răzvan Cornețeanu am devenit redactor-șef adjunct al redacției regionale ”Adevărul”, redacție care coordona ediția de vest Adevărul și edițiile locale Adevărul de seară din Timiș, Arad, Bihor, Hubedoara și Caraș-Severin.

Ulterior aveam să devin redactor-șef regional și să trec prin perioada cea mai interesantă din perspectiva poziției de coordonare a unei echipe destul de mari, cu responsabilități diferite de cele jurnalistice: angajarea noilor jurnaliști, evaluarea constantă a celor din echipă, sincronizarea echipei jurnalistice cu zona de distribuție și tipar.

Ședințele de 10 ore la care Răzvan Cornețeanu convoca, în București, lunar, toți șefii redacțiilor regionale au reprezentat primul pas în cunoașterea modului de funcționare al presei românești, la vârf. În 2011, aveam să fiu chemat la București pentru a coordona ca redactor-șef online, site-ul Adevărul.

A fost pasul la vârful presei și dincolo de experiențele de coordonare aveam să înțeleg mai bine ceva ce urmăream atent încă de la Timișoara, când am scris prima carte despre modul cum a limitat PSDR = PSD libertatea presei în capitala Banatului.

Patronatul Adevărul avea să se schimbe, toate produsele trustului fiind preluate de Cristian Burci care era și este asociat în afaceri feroviare cu Gruia Stoica, condamnat pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia. Burci era decis să-l susțină pe Victor Ponta la alegerile prezidențiale ce urmau în 2014.

În perioada 2012 când Dan Voiculescu încerca disperat să scape de închisoare ajutat de Victor Ponta și Crin Antonescu, sub umbrela USL, am fost foarte activ în editoriale și prezențe la televiziunile de știri atrăgând atenția că tripleta Ponta – Antonescu – Voiculescu servește intereselor mafiei și grupărilor de corupție cimentate din 1990 în jurul FSN – PDSR – PSD.

Atunci mi-am atras ura propagandei mafiei, în special a salariaților infractorului Dan Voiculescu și am devenit constant subiect al denigrărilor de la Antena 3.




 

La preluarea redacției Adevărul de către Cristian Burci am primit informația care avea să determine următorul pas în cariera mea profesională. A venit de la Răzvan Ionescu, cel care în calitate de redactor-șef EVZ distrusese în trecut edițiile regionale Evenimentul zilei, făcând produsul nerentabil și asta determinând vânzarea lui de către trustul elvețian Ringier.

Desigur, atunci nu vedeam legătura între ceea ce îmi spunea Ionescu și modul cum a fost distrus din interior EVZ. Astăzi sunt convins că nu e o coincidență

”Mălin, Burci a primit de la Ponta o listă cu ziariștii care au fost critici împotriva lui în 2012, tu ești pe listă și trebuie să pleci. Îți spun din timp ca să nu fie nevoie să te dăm afară, poate îți găsești tu o soluție”, mi-a comunicat Răzvan Ionescu cel care din poziția de director editorial era omul prin care Burci a preluat Adevărul de la Dinu Patriciu pe nimic, după ce noul director Peter Imre luase în serie decizii care au ruinat redacția.

Din nou Răzvan Ionescu a pledat pentru desființarea edițiilor locale Adevărul, care între timp deveniseră mai puternice decât edițiile EVZ și un pericol pentru mafiile baronilor locali care nu aveau niciun control asupra echipelor de jurnaliști.

În momentul când Ionescu m-a anunțat că sunt pe lista neagră cu numele pe care Ponta le vrea mazilite am căutat să înțeleg cu ce îl ”plătește” pe Burci pentru asta. Așa am aflat cum dorea cuplul feroviar Burci – Gruia Stoica să înhațe CFR Marfă și că Ponta promisese asta. Ulterior planul avea să cadă după ce Gruia Stoica intrase în colimatorul DNA și avea să fie condamnat.

În acel context am făcut pasul către Evenimentul zilei, devenind redactor-șef online la evz.ro unde am activat până în august 2016. În acea perioadă am realizat și emisiunea Evenimentul zilei de pe postul B1 TV. Direcția ziarului era pro-Justiție și anti-PSD, era susținută lupta anti-corupție și ”politica editorială” corespundea cu convingerile mele.

Totul s-a schimbat după ce DNA a început anchetele împotriva Elenei Udrea și a lui Dan Andronic. În anul 2016, speriat că va ajunge la închisoare, Andronic a început să procedeze exact ca Dan Voiculescu. Transformarea EVZ în Antena 3 m-a determinat să demisionez din toate funcțiile, după 22 de ani de presă.

Aici sunt toate detaliile demisiei mele de la EVZ:
În momentul halucinant când mi s-a spus că Antena 3 e un exemplu de urmat am realizat că nu mai am nici un viitor la EVZ. Explicațiile pe care le datorez publicului

În septembrie 2016 aveam să devin redactor-șef online la România Liberă, chemat acolo de Sabin Orcan cu care mă lega atunci o prietenie de peste 10 ani, din perioada în care el era editor la EVZ ediția de vest și eu reporter. Ulterior, când am devenit redactor-șef al redacției regionale Adevărul, Sabin Orcan era redactor-șef național al rețelei Adevărul de seară. În acea poziție a avut o atitudine curajoasă în fața lui Dinu Patriciu care m-a chemat la București ca să mă dea afară și asta m-a determinat ulterior, în 2016, să accept chemarea lui la România Liberă. Era ultima mea experiență în ”presa clasică”.

Patriciu a încercat să mă dea afară pentru că investigațiile despre clanul Cârpaci ajunseseră la Safta Criste, soția unui fost procuror general al României Mircea Criste. În perioada guvernului CDR Mircea Criste a fost procuror-general și Dinu Patriciu era un cunoscut al lui. Eu publicam articole despre faptul că soția lui Mircea Criste era notatul la care clanurile imobiliare făceau fraudele pentru a acapara imobile.

Nu știu cum a ajuns Criste să discute cu Patriciu, dar știu că cel din urmă a convocat o ședință la București cu toți șefii redacțiilor regionale în care personal Patriciu și Peter Imre (proaspăt numit director general după îndepărtarea lui Răzvan Cornețeanu) mi-au comunicat în acea ședință că sunt dat afară pentru că ”te-ai legat de Mircea Criste” și pentru alte articole despre afacerile dubioase ale lui Radu Duda în numele Casei Regale.

Atunci, Sabin Orcan i-a spus lui Patriciu de față cu toți șefii redacțiilor regionale: ”Mălin și-a făcut corect meseria, dacă îl dați afară pe el, mă dați afară și pe mine”. Patriciu și Imre au avut o reacție la care nu mă așteptam: Au dat înapoi și așa am rămas redactor-șef al redacției regionale, apoi fiind chemat la București să ocup funcția de redactor-șef online adevărul.ro.

Acel moment m-a determinat să dau curs propunerii de mai târziu, din 2016, a lui Sabin Orcan să devin redactor-șef online românialiberă.ro. În 2016 presa deja era aproape toată de partea găștii lui Dragnea și toate grupările de corupție erau sincronizate pentru distrugerea DNA și mazilirea Laurei Codruța Koveși.

Faptul că Dragnea câștigase majoritatea în urma alegerilor din 2016 jucase un rol toxic pentru libertatea presei. Avea poziția și resursele să controleze total trusturile de presă și avea patronii de partea lui pentru că aproape toți aveau dosare penale și încercau disperați să scape de pușcărie.




După moartea lui Dan Adamescu, în închisoare, și preluarea controlului de către fiul lui Alexander Adamescu, condamnat pentru mită dată unor judecători și fugar la Londra, vedeam exact același scenariu de la EVZ: Politică editorială schimbată împotriva DNA și pentru interesele comune ale mafiei al cărei naș era Dragnea.

A fost momentul OUG 13 și debutul protestelor din Piața Victoriei la care participam ca jurnalist dar și ca cetățean revoltat de ceea ce vedeam în jurul meu. Participarea mea la protestele #rezist l-a determinat pe Alexander Adamescu s-l cheme pe Orcan la Londra și să-i poruncească să fiu dat afară.

De data aceasta, Orcan nu a mai fost același om care proceda corect în fața lui Patriciu. A venit la București și m-a dat afară fără discuții. Aveam să înțeleg ulterior, văzând schimbarea prietenului meu, ce fac banii și funcțiile din om.

Dar ”în tot răul e un bine”, după cum spunea tatăl meu de câte ori treceam printr-o încercare grea. Un bine imens și total necunoscut pentru mine: LIBERTATEA.

Detalii aici: 
Cum am fost dat afară de la România liberă exact acum un an de mogulul Adamescu

Nu a fost ușor din multe puncte de vedere: cel financiar și cel personal. Asasinatul profesional era urmat de cel financiar. Când am ajuns să nu mai am o funcție și banii aferenți a urmat și distrugerea vieții private. ”Nu îmi mai oferi confortul financiar pe care îl merit”, a fost răspunsul sec primit și momentul când am simțit lovitura cea mai grea a destinului.

Era deja aproape un an de când devenisem jurnalist independent și relatam cu un telefon crăpat, zi de zi, maratonul civic #rezist. Nu știam de Patreon, reușisem să activez veniturile din YouTube care abia îmi asigurau subzistenta, dar la regim ce corn cu iaurt.

Susținerea morală extraordinară primită direct, în stradă, de la miile de oameni cu care mă întâlneam la proteste și apoi în turneele din #diaspora m-au ținut în priză alături de o revoltă care nici azi nu e potolită și nu se va potoli cât timp mafia asta diabolică poate controla lucrurile în România.

Prietenii din #diaspora, în special cei din SUA, mi-au explicat ce este Patren, cum funcționează și de ce am nevoie de acest instrument pentru a putea susține financiar o cale cu totul nouă pentru România: Jurnalismul total independent, susținut direct de către public. Este o cale nouă care aduce libertatea totală.

În acest context, vezi comentariul video:
Decizie istorică: Justiția confirmă Cartelul Mafia Media. Mogul forțat să recunoască tot. MOTIVAREA

Desigur, astăzi vorbim de mafia politică și corupție, dar dincolo de asta libertatea presei e drastic limitată și de alți factori. De exemplu influența financiară a firmelor care plătesc bugete de publicitate și astfel ajung să cenzureze informația.

Este un factor important de limitare al libertății presei și calea Patreon îl elimină total.

De aceea vă mulțumesc  frumos tuturor celor care construiți prin mine, acest model al jurnalismului total liber și transparent, aflat numai în slujba publicului.

Sunt aici pentru a spune ceea ce cred și ceea ce îmi dictează conștiința, nu pentru a face cuiva pe plac. #NuCedam. Vă sunt mult mai util atunci când vă contrazic convingerile și vă pun pe gânduri, decât atunci când vă confirm ceva ce știți deja.

Tuturor celor care ați înțeles rolul și misiunea mea și sunteți alături de mine aici, pe Facebook sau oriunde altundeva, va mulțumesc frumos pentru încredere.

Tuturor celor care susțin direct activitatea mea pe www.patreon.com/malinbot va sunt recunoscător pentru ca împreună construim ceva fără precedent in Romania: Jurnalism 100% liber și dedicat interesului publicului.

Este un model total nou care deranjează, în același timp, vechile grupări de corupție interesate să poată controla presa, pentru a putea manevra oamenii sa-i tot voteze la infinit si astfel sa aibă mereu pârghii pentru a parazita banii publici.

În această perioadă total ieșită din comun vedem cele mai hidoase efecte ale corupției și lichelismului din instituțiile statului.

România nu ajungea aici dacă aveam jurnaliști liberi care să dea socoteală numai în fața propriei conștiințe și a publicului.

Eu pot astăzi să fiu liber numai pentru ca fiecare dintre dumneavoastră înțelege cât de important este să primească informații, opinii și analize corecte și făcute în interesul public.

Poți afla totul despre activitatea mea jurnalistica, aici:
https://malinbot.wordpress.com/Sunt și pe Instagram, aici:
https://www.instagram.com/malinbotziarist/Pe Twitter, mă găsești aici:
https://twitter.com/BotMalin

Mă găsești pe Facebook, aici:
https://www.facebook.com/malin.bot
https://www.facebook.com/malinbotpublic/

Aici poți afla detalii despre cărțile pe care le-am scris:
https://humanitas.ro/autori/malin-bot

#SemperFI#Diaspora#NextLevel#insist#rezist#exist

179 de gânduri despre “Mălin Bot, jurnalist independent: ”Împreună construim cea mai curată cale în jurnalism”

  1. Domnule Malin, am 66 de ani, urmaresc politica româneasca si internationala din anii ’60 gratie tatălui meu, un vechi țaranist, care a fost marginalizat si prigonit de regimul comunist . Faceți o treabă de mare conștiință patriotică, țineti vie flacara luptei pentru aflarea adevarului ! Felicitari !!!

      • Mulțumesc mult pentru mesaj! Dumnul Malin am o rugăminte la dvs. Mă numesc Munteanu Constantin și sunt din Iași aș dori să vin în București ( la o dată stabilită de dvs) că să vă pot prezenta documente fără precedent săvârșite de un grup organizat format din politie, procurori, judecători, funcționari anaf, asupra mea. Cu deosebit respect Constantin Munteanu 55 ani tel si watsap 0774485823.

  2. Sărbători binecuvântate domnule Malin! Admir și respect curajul dvs, aș dori dacă este posibil să-mi lăsați un număr de telefon ( s-au o altă variantă de comunicare) pentru a stabili o întâlnire personală cu dvs, ca să-mi prezint punctual o serie de abuzuri deosebit de grave săvârșite de mai multe instituții ale statului Român (asupra mea și a familiei mele.) Mulțumesc anticipat pentru înțelegere. Cu respect Constantin Munteanu, adresa, oraș Iași, cod poștal 700083 tel contact 0774485823 adresă email :ctin.munteanu@gmail.com

  3. Salutare draga Malin! Sper sa citesti acest mesaj mai lung.

    Te urmaresc de cativa ani pe Youtube si sunt foarte impresionat de inteligenta, integritatea, curajul, vointa si spiritul tau justitiar! Esti un super erou modern avand in vedere cu ce „hidra” hidoasa si perversa te lupti!
    Cel mai mult imi place la tine ca le intuiesti destul de bine toate planurile si jocurile murdare si le faci publice! Urmarind videoclipurile tale observ cu uimire cat de mare este aceasta panza de paianjen toxica / molima in tara noastra. Este peste tot de la cel mai mic nivel pana la cel mai mare nivel si tot timpul surprinde intr-un mod extrem de urat. Parca sunt agentii „Smith” din Matrix sau „orcii” din LOTR. 🙂

    Sunt cateva opinii si sfaturi pe care doresc sa ti le dau pentru ca te urmaresc si ma informez de la tine, si simt nevoia sa te sustin si eu cumva.

    Sa NU te bagi in politica pentru ca asta ar insemna sa intrii intr-o mocirla urata iar detractorii tai ar spune: „Uitati, si el este la fel ca restul si asta a urmarit de la inceput, bla, bla, bla”…. si toata propaganda si mizeriile pe care ei le spun de obicei. Momentan politica la noi este o mlastina puturoasa si adanca. Poate pe viitor se va schimba in bine.

    Dupa tot efortul imens depus este clar ca menirea ta Maline este sa faci jurnalism independent corect si sa construiesti cat mai bine acest model si pentru alti tineri jurnalisti.

    Tu stii asta destul de bine dar sa ai mare grija ce fel de persoane straine, chiar si cunostinte vor vrea sa se alature langa tine, pentru ca sunt foarte multe „cartite” aparent bine intentionate si intr-un moment cheie actioneaza!

    Nu stiu ce se intampla exact in USR dar ceva pare latent si neinregula in interiorul acestui partid si ar trebui sa fie niste reformari puternice. Este nevoie de LIDERI integrii cu, „cojones” care sa faca fapte bune si concrete reformatoare, nu gargara ieftina de politruci! Daca nu se trece repede la fapte concrete si bune pt societate, alegerile din 2024 vor fi pline de absenteism la vot si banuim ce partide vor „castiga” din pacate.

    Maline, mai este ceva extrem de periculos si tu l-ai sesizat si expus bine. Aceasta hidra hidoasa pare sa aibe un master-plan toxic bine pus la punct si hotarat. Ea actioneaza non stop, cu putere, in forta si neobosita pe toate flancurile fara ca sa fie impiedicata de societate sau de autoritati/institutii abilitate . Este ingrijorator si alarmant faptul ca aceasta hidra ar putea creea un mare absenteism si dezbinare. Si de acolo am putea fi aruncati rapid inapoi in anii 90 postdecembriști.

    Legat de vot. Noi ca popor si societate suntem foarte dezbinati, indiferenti, sictiriti, indolenti si usor de manipulat. Ar trebui cumva votul sa fie obligatoriu introdus prin lege pt persoanele apte ca varsta, mental si fizic, iar votul sa poata fi si electronic cu securizare! Altfel romanul (nu tot) va prefera mai mult iesirea la bere. (:

    Maline iti doresc multa sanatate, putere de munca si succese mari alaturi de cei dragi tie!

      • Jos pălăria !!!
        Maline , nu spun că ai 100% dreptate, dar îmi iau informații pertinente și corecte în proporție de 99,9% din materialele prezentate de tine De-a lungul anilor am observat că ești unul din singurii jurnaliști care spune adevărul așa cum este. Mi-aș fi dorit să văd și la restul breslei jurnalistice aceeași atitudine față de ciuma rosie din tara asta dar nu a fost sa fie. Marea majoritate sunt controlați și nu au curajul sa prezinte adevărul. Ai o misiune grea, piedici la tot pasul ca să nu mai vorbesc de discreditări.
        Tot ce îmi doresc e să-ti poți continua activitatea ca până acum, sa spui adevărul, sa fi un punct de referință pentru noi. Deși nu sunt jurnalist, pentru mine ești un model de urmat.
        Jos pălăria !

  4. Salut Maline! Mai am cateva opinii si constatari pe care as dori sa le spun aici si sper sa le citesti! Evident ca ma informez de la tine si mai caut si pe internet.

    In general lumea este preucupata de lucrurile de zi cu zi(traiul, greutatile, etc) evident si micile placeri de moment ale vietii, ceea ce este normal DAR ignora „elefantul” care este in aceiasi camera cu noi!

    Asa cum ai tras si tu acest semnal de alarma observ ca se contureaza un fel de plan pus in actiune legat de libertate, nationalism, patriotism, religie, anti-diversitate etc,….. propaganda la greu pentru a inocula in mintea societatii romanesti ca libertatea si identitatea noastra ar fi ingradita/amenintata ba de vaccin, ba de masca, pasaport sanitar, perioada de carantina/lock down, restrictii, diversitate etnica, culturala si sexuala……… adica aceste lucruri „anormale” care vin din UE si US, si chipurile s-ar putea sa ne „pericliteze” vita nobila de daci neaosi din spatiul spatiul carpato-danubiano-pontic……..ca noi sa spunem: BA, da gata! Ajunge! Noi vrem sa fim liberi! Nu ne mai intereseaza politica! Nu mai mergem la vot! Toti sunt mana in mana si numai dupa interes! = Absenteism la vot 2024, si de acolo inapoi in anii 90. Este aceiasi capcana reloaded foarte perversa si diabolica, ca o inginerie sociala de tip socialist nationalist, in care au cazut si acei oameni din diaspora care au votat „haur”, crezand ca astia sunt „salvatorii” neamului si a patriei. Partea cea mai trista este ca pe TV nu se trag aceste semnale de alarma pe care tu Maline le tragi de atata timp! Societatea romaneasca este foarte usor de manipulat, inrait, dezbinat si spalat pe creier.

    Acum se vorbeste de betia lui Catu de acum 20 de ani. lol Asa cum ai spus si tu Maline, pare ca exista acea „entitate” care are grija de fiecare data sa arunce cate o „sageata” din asta cand este vorba de o batalie politica intre anumite personaje politice cunoscute. Se pare ca institutiile publice inchid ochii la acest mare „elefant”! Nu se dau amenzi usturatoare, nu se opresc posturi tv care fac propaganda, nu se fac retineri la sectia de politie pt anumite persoane si grupuri, etc.

    Maline, iti multumesc pt ca informezi publicul cat mai corect si as dori sa mentii si acest blog mai activ cu postari mai dese. Pe facebook si pe yt sunt f. multi trolli si postaci care cauta sa distraga atentia si sa creeze zarva. Eu pe blogul tau mai scriu pt ca este mai liniste.

    O zi buna!

  5. La Multi Ani sanatosi si fericiti alaturi de cei dragi Maline! Iti doresc cat mai multe si mai mari succese pe toate planurile si sa reusesti sa faci cat mai multi oameni sa fie constienti de importanta votului si de modul de a se informa corect despre cum si cu cine sa voteze.

    O zi buna si frumoasa!

    • Draga Malin,
      Nu stiu daca va mi apare caci sunt blocat p pes tot. La tine pe feis evident ca nu mai [ot posta. aa ma poti debloca nu ar fi rau a unor ca si in trecut pot sa spun pentru adevrtii rezist lcruri in premira si snt primul din Romania care i-am atacat pe Dughinisti acum peste 10 ani cnd tu recunoti ca nu pra creati in acest avismene . azi desigur ca nu ma citati dar stiti ce spuneam .oricum nu am dorinte de prioritte caci vorba unui amic:PAE CA N JUCAM DAR PENTRU PATRI O FACEM!

      • La tine nu vad ce scriu si deci nu pot corecta greselile. Reda-mi feisul tau! Rept: PARE CA NE JUCAM DAR PENTRU PATRIE O FACEM!

  6. La mulți ani, Mălin Bot, de ziua României! La mulți ani Diana si familiilor voastre! Voi toți ne ajutați să vedem limpede ce se petrece în țară și astfel să ținem legătura cu patria, de care ne pasă!

  7. Salut Maline. Poate ai timp sa vezi acest coment.

    Am urmarit ultimile tale clipuri pe yt si vreau sa-ti urez multa sanatate tie si mai ales sotiei tale. Am fost in asentimentul tau cand ai povestit prin ce ai trecut la spital cu sotia ta mai ales ca era intr-un moment in care toata lumea ar trebui sa fie bine si fericita, de sarbatori.

    As dori sa contribui cu cateva mici sfaturi in legatura cu sanatatea pt asta este cel mai de pret lucru mai ales intr-o tara medievala ca Ro:

    1- Daca iti permit veniturile incearca sa-ti faci tie si sotiei tale un abonament/asigurare privata anuala(gen full casco) care sa acopere operatii si alte lucruri mai serioase la un spital privat mare dotat si cu doctori BUNI, cu experienta reala. 3000 de euro este o suma enorma pt o operatie de apendicita fara complicatii grave. Ai avut noroc de prieteni adevarati si buni.

    2- Chiar daca nu o sa ai nevoie, foloseste-te de acel abonament/asigurare pt analize, consultatii si screen-inguri, pt ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. Multe boli grave nu au simptome imediate.

    3- Pune sanatatea pe primul plan. Fara ea , nimic nu se poate face.

    4- Incearca sa-ti faci cont si la ING pt ca au o platforma de internet banking super facila, rapida si intuitiva. Un cont paypal este util si el. Si sa ai aplicatiile instalate pe telefon.

    Te inteleg perfect de ce ai ales la privat, pt ca la noi spitalele sunt sinistre, slab dotate si horror. Iti accentueaza mult starea de anxietate si neincredere. Stiu cum este pt ca am fost la urgente. Doctorii de la UPU/ATI sunt foarte buni ca si meserie dar conditiile sunt medievale. Mai este si pandemie de covid, etc. Este horror.

    Ironia face ca hidra sa se ocupe si de ruinarea prin capusare a sistemului national de sanatate dar in acelasi timp sa aibe si propriile clinici private/sistem privat care efectiv storc oamenii de bani. Este ceva diabolic. Sunt oameni care se imprumuta la banci pe ani multi pt operatii mai grele la privat. Este ceva groaznic si trist.

    Conflictul de pe Valea Uzului a fost primul semnal mai mare in legatura cu, curentul si manipularea extremist- nationalista aka Ro exit. Tu ai spus clar ce si cum.

    Daca noi poporul nu ne mobilizam masiv la vot si sa votam anti hidra, posibilitatea de a vedea haur la carma tarii cu pesede in spatele lor este uriasa. De acolo Ro exit este doar o formalitate pt ei.

    Este halucinant si alarmant cum toti orcii hidrei s-au unit prin toate mijloacele si cat de multi sunt!

    Sper sa citesti acest comentariu mai lung. Numai bine!

  8. Pingback: Șase materiale video mi-a dedicat Sabin Gherman, după interviul cu Sabin bOrcan. Iată răspunsul meu | Mălin Bot, jurnalist independent

  9. Ți-am urmărit activitatea in ultima vreme legat de AUR și sunt de același părere dar am observat in videoclipurile tale ca ai început sa te repeți in afirmați și felul in care te raportezi la AUR a început sa fie rigid, când era vorba de PSD aveai suficiente argumente despre furt si mafie dacă PSD si PNL sunt mafie oameni se îndreaptă spre AUR pentru ca ei pana in momentul asta nu au avut nici un incident. Acum ce vreau sa spun este ca trebuie sa fii mai flexibil in afirmații si mai atente la felul cum AUR încearcă sa schimbe istoria prezentat nazismul si fascismul drept curente de stânga, prezentândul pe Mareșalul Antonescu drept patriot pentru ca AUR nu îl considera criminal chiar dacă a omorât 300.000 de evrei. Ce faci tu este posibil sa ajungă o lama cu două tăișuri ȘI SĂ FACI JOCUL AUR FĂRĂ SA ITI DAI SEAMA pentru ca USR este pe tușă el nu mai este in joc si AUR este singurul partid real de opoziție (asta este realitatea in momentul asta si de la asta trebuie sa pleci). Trebuie sa fii mai FLEXIBIL in gândire ȘI AI NEVOIE DE O ALTA ABORDARE SI O RETORICĂ MAI BUNĂ tu mergi numai pe anti-corupție si cam atât( nu funcționează pentru AUR) cred ca ar trebui sa abordezi si subiectul ideologiilor. Vezi Interviurile lui Claudiu târziu

  10. Pingback: Vasile Dîncu: Mereu în camarila capilor Hidrei. Ministrul propagandei mafiei securisto-comunistă, din Epoca Nastase până în Perioada Dragnea. Azi e jupânul grupului infracțional organizat PSD | Mălin Bot, jurnalist independent

  11. Pingback: DOSARUL FBI și VERIGA Dîncu – Burci. S-a ajuns la infracțiuni pentru denigrare. Isteria lui Sabin Gherman și bOrcanul prea sulfuros pentru propria echipă | Mălin Bot, jurnalist independent

  12. Pingback: Demisia lui Cioloș, agresiunea huliganului Simion și știrile mult mai importante ascunse de Mafia TV | Mălin Bot, jurnalist independent

  13. Pingback: Derbedeul planetei a invadat Ucraina. Dictatorul Putin începe RĂZBOIUL pentru refacerea IMPERIULUI SOVIETIC. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe românii | Mălin Bot, jurnalist independent

  14. Salut Maline! Daca ai timp mai pune si pe blog clipuri ca sa-l mentii activ. Felicitari, faci o informare foarte corecta si ai sange in instalatie sa-ti spui parerea cu subiect si predicat, pe sleau. Asta pt ca esti independent financiar si ii si „bati” pe orci in justitie.

    De cand a fost nebunia aia cu ordonanta 13 am inceput sa te urmaresc, si sa urmaresc cu atentie ce se intampla la noi, si este ireal in ce stat militienesc-corupt-birocrat-bolsevic-secu traim! Este clar ca la noi din anii 90 pana acum tot aparatul de stat este super infestat de bolsevici corupti.

    Am citit ca statul ro a expulzat 10 diplomati rusi. LOL Si sincer cred ca e vrajeala, ori probabil sunt niste functionari neinsemnati mutati in alta parte. Astia de la noi sunt super lingai cu tovarasii rusi.

    Nu vad o atitudine mai ferma pro NATO, pro Occident, pro UE si USA din partea conducatorilor nostrii! Nu condamna crimele si ororile din Ucraina in mod public si vehement cu subiect si predicat! Nu zic nimic de putler!
    Nu reformeaza tara in bine ca sa nu mai ca ii lasa pe haur sa faca ce vor!

    Pare din ce in ce mai clar o atitudine de lasitate, de a tace malc si de a se da dupa cum bate vantul, ca sa nu-l supere pe putler? Sau poate se stie ca este un plan bine pus la punct de ani buni pt un RoExit si toti astia de la varful conducerii comploteaza tacit si parsiv la implinirea lui ??

    Actiunile si faptele vorbesc mult mai tare decat vorbele si vrajelile-hau-hau-miau-miau! Astia par ca simuleaza ca sunt cu NATO,UE si USA, dar aici in Ro lasa tot in deriva, coruptie, manipulare prin fake news si propaganda bolsevica de tip cartita prin mafia media ca sa erodeze, invrajbeasca si sa descurajeze puternic societatea romaneasca sa se uneasca naibii odata si sa voteze masiv anti hidra!

    Votul masiv anti hidra este cheia! Sper ca USR sa vina cu un proiect solid pt 2024 anti- coruptie, birocratie, mafia media si cu reforme drastice in toate institutiile statului! Sper!

    • Andi ai dreptate dar u USR am inca reerve .Doar aici mai pot posta si nca pe un forum . Nici la mine pe feis nu mai am accs ASta am postat le ael forum unde de multe ori am spus ce spun ca de altfel si la Malin feis unde sunt cenzurat Cato cel Batran: „Cartagena trebuie distrusa!”
      Lech Walesa : Rusia trebuie facuta bucati din punct de vedre teritorial rezultand state suverane justificate etnic si economic sa stapaneasca si sa guverneze bucatile,
      Sunt dooar 60 mllioane de rusi!

      PS Razboiul imbecil cu Ucraina va duce la acest deziderat! si va veti aminti de ce spun eu de ani de zile, voi facandu-va din invidie si prostie sau poate si de frica si pentru bani ca nu auziti, ca nu vedeti sau ca nu pricepeti dar ….Cine tace consimte la ce vede si aude!

      • Repet esentialul: Cato cel Batran: „Cartagena trebuie distrusa!”
        Lech Walesa : Rusia trebuie facuta bucati din punct de vedre teritorial rezultand state suverane justificate etnic si economic sa stapaneasca si sa guverneze bucatile,
        Sunt dooar 60 mllioane de rusi!

        PS Razboiul imbecil cu Ucraina va duce la acest deziderat! si va veti aminti de ce spun eu de ani de zile, voi facandu-va din invidie si prostie sau poate si de frica si pentru bani ca nu auziti, ca nu vedeti sau ca nu pricepeti dar ….Cine tace consimte la ce vede si aude!

  15. Pingback: Avocatul Adrian Cuculis denigrează la TV. Motivările deciziilor judecătorești din procesele câștigate cu figurantul TV. Una dintre ele este DEFINITIVĂ | Mălin Bot, jurnalist independent

  16. Pingback: Șefii SRI și SIE vor legi ca în Rusia lui Putin. Cioloș, noul partid și senzația de deja vu. Riscul anului 2024 | Mălin Bot, jurnalist independent

  17. Pingback: Putiniștii de la vârful serviciilor secrete și-au dat arama pe față. Fuga mogulului Ghiță, Hidra și marionetele Rusiei | Mălin Bot, jurnalist independent

  18. Pingback: PRIMUL PAS SPRE DICTATURĂ: Iohannis a promulgat legea care ne bagă la pușcărie dacă „discriminăm” corupții și pe alegătorii lor. 100 de zile de genocid marca Putin în Ucraina | Mălin Bot, jurnalist independent

  19. Pingback: Armata de troli a lui Putin și cea mai gravă agresiune a Rusiei împotriva României | Mălin Bot, jurnalist independent

  20. Pingback: LIVE: Mogulii Mafia TV și mahării din serviciile secrete au impus Omerta. Este cel mai grav atac împotriva democrației Q&A | Mălin Bot, jurnalist independent

  21. Pingback: Coșmarul invaziei lui Putin: Holeră la Mariupol. Rusia ne amenință direct. Sulfurosul Vasile Dîncu și poziția bizară a României | Mălin Bot, jurnalist independent

  22. Pingback: România înhățată de interlopi, analfabeți, corupți și impostori. Dezastru, de la București, la Timisoara | Mălin Bot, jurnalist independent

  23. Pingback: Iohannis derapează grav pe tema legilor putiniste scrise de serviciile secrete | Mălin Bot, jurnalist independent

  24. Pingback: Certificatul de revoluționar al criminalului în serie Ion Iliescu și podul prăbușit al baronului PSD Șosetuță | Mălin Bot, jurnalist independent

  25. Pingback: Crima oribilă care îl costă cel mai mult pe Vladimir Putin. Arde cel mai rău oligarhii, interlopii și politicienii dictaturii de la Moscova | Mălin Bot, jurnalist independent

  26. Pingback: Q&A în direct. CCR lăsată încă 9 ani sub control rusesc. Nunta legionară a huliganului George Simion | Mălin Bot, jurnalist independent

  27. Pingback: Mineriada din iunie 1990 ne afectează și azi, cum nu bănuim. Iliescu e imun la Justiție | Mălin Bot, jurnalist independent

  28. Pingback: Luxul bugetar și prețul scandalos al benzinei. Statul ne fură la pompă, dincolo de prețul de producție | Mălin Bot, jurnalist independent

  29. Pingback: Medvedev l-a făcut pe Macron să fie penibil. Președintele Franței: Declarații jenante în fața militarilor francezi | Mălin Bot, jurnalist independent

  30. Pingback: Regina Șpăgilor a fost depusă la penitenciar. MAFIA TV îi plânge de milă Elenei Udrea | Mălin Bot, jurnalist independent

  31. Pingback: Șeful SRI pus să se lepede de legile putiniste. ANAF și marii evazioniști protejați politic | Mălin Bot, jurnalist independent

    • Daca ucrainienii ii imping pe rusi pana in Herson si acolo ii distrug (probabil ca vor incerca sa fuga in Transnistria si in Gagauzia!?) si daca isi asigura si frontiera cu Rusia tarista atunci vor cucerii si Crimeia. De fapt o strategie evidenta si nu cred ca a fost vreo urpriza dar rusii nu au avut ce face pentrua a lasa liber Hersonul era si mai rusinos pentru moment. dar asta este tot ce pot si santaj nuclear, de aceea in continuare spun alaturi de Cato cel Batran ca :”Cartagina trebuie distrusa” si „facuta bucati”(Walesa)

  32. ion adrian
    19.9.2022 la ora 8:55 am
    Cato cel Batran: Cartagena trbuie distrusa si asa a fost nemai ramnnd piatra pe piatra
    Lech Walesa: Rusia(imperiul rus) inexorabil se va dezmembra.
    Eu: se va dezmembra in natiuni sau regiuni cu sens istoric si politic care se vor putea alipi la satele de care ar trebui sa tina in mod natural si istoric si astfel sa participe la o globalizare realista.

  33. Isterica va guverna? Atunci Italienii desi speram ca sunt, in niciun caz nu mai sunt urmsii lui Cezar sau ai lui Cato cel Batran sunt niste niset pigmei de-ai lui Musolinii si confirma concluzia studiului unui remarcbil academician roman care spune documentat ca in populatiile de azi sunt cam 60% indivizi fara prsonalitate si manipulabili, cu spirit de turma cam ca in SUA cu persoanele cele mai populare din scoli .

  34. Pingback: Amicul lui Iohannis și Afacerea BMW, pe masa procurorilor europeni. Demența nucleară e tot mai gravă în Rusia | Mălin Bot, jurnalist independent

  35. Rusia trebuie total separata de restul lumii adia sa nu mai existe pentru lumea libera si democratica. .
    O cortina transprenta in jurul Rusiei prin care sa nu intre nimeni din lumea liber-democratica iar cine intra inseamna ca sunt niste aliti care trbuie pusi si ei in aceiasi situatie.
    Cortina trebuie sa fie deschisa doar celor care ar cere azil politic in luma libera.
    Asta daca suntem urmasii civilzatiei greco-romane preluta de germani si nu si noi niste brute animalice si pagane umbland doar dupa „panem et circenses” si violente de orice fel.
    PS: Sa ramna intre ei si sa fiarba in sucul lor propriu cu patriarhul ior pagan si turnator si in resursele lor in care se pot si inneca.
    Rusia trebuie total separata de restul lumii adia sa nu mai existe pentru lumea libera si democratica. .
    O cortina transprenta in jurul Rusiei prin care sa nu intre nimeni din lumea liber-democratica iar cine intra inseamna ca sunt niste aliti care trbuie pusi si ei in aceiasi situatie.
    Cortina trebuie sa fie deschisa doar celor care ar cere azil politic in luma libera.
    Asta daca suntem urmasii civilzatiei greco-romane preluta de germani si nu si noi niste brute animalice si pagane umbland doar dupa „panem et circenses” si violente de orice fel.
    PS: Sa ramna intre ei si sa fiarba in sucul lor propriu cu patriarhul ior pagan si turnator si in resursele lor in care se pot si inneca.

  36. Pingback: Fug rușii ca iepurii de mobilizarea lui Putin. Conductele de gaz sunt sabotate | Mălin Bot, jurnalist independent

  37. In ideea Cortinei de izolare totala a Rusiei si a celor care o sprijina astfel incat sa fiarba in sucul lor propriu si sa nu mai existe pentru restul lumii, singura solutie civilizata PROPUSA IERI de mine pentru o omenire civilixata atacat de briganzi sangerosi jefuitori la drumul mare, fiind DOAR ASTA cred ca rapid Rusia trebuie sa fie data afara din Consiliul de securitate si daca vrea sa paraseasca si ONU sa sa i se spuna: Drum bun ” pasiol na turbinka ciorti”. Stiu sigur ca cele scrise de mine sunt citite la nivel inalt in lume asa ca astept sa vad ce se va mai intampla multumind G4 Media pentru solidaritate in bine si reamintind ca preceptul corect cu care cred ca toti cei civilizati suntem de acord fiind si responsabili pentru soarta lumii este : SCOPUL NU SCUZA ORICE MIJLOC!

    • Evident ca Putin si gasca lui de banditi sunt capabili de astfel de actiuni si asta nu mira pe nimeni .
      De fapt a inceput un razboi pe viata si pe moarte, desi nu ne dam seama inca prea bine, intre civilizatie si barbarie.
      China trebuie sa aleaga in ce tbara va fi, idiferent daca este cu proprietate comuna aupra mijloacelor de productie si partid unic(contradictie semantica in termeni reprezentta de comunism ) sau cu proprietate privata.
      Desigur comunismul din cauza structurii sale monopartidice si de proprietate comuna produce si terorism si genocid si toaat relele pe care le-a inugurt „despotismul asiatic, cel mai ticalos regim politic din istorie.
      Dar occidentul si aliatii sai vor invinge sau civiliatia va dispare.
      O lume ocupata de rusi sau /si de chinezi sau musulmni este inimaginabila.
      „DUNE” nu se poate produce. De ce ? Din cauza mea si din cauza ca se va aplica ce recomand eu in ultima vreme : in jurul lumii pe care o vom scoate din istorie, cortina de otel din panza de pianjen unde nu intra nimeni si nu iese decat cine trebuie

    • Este clar! Agentii sovietici acoperiti de la nivelul inalt sunt protejati si restul este doar un joc ca sa-si pota realiza misiunile.
      Trebuie sa fii putin retardat ca sa nu intelgi asa ceva! De fapt sunt primul(asa cred ) carein Romania adica aici pe acest site l-am acuzat pe Dancu cam in trmenii lui Iohannis doar ca eu am facut-o in afara acstui joc ticalos a la GRIVCO!
      PS Sunt foarte curios daca si acest text al meu va apare?

      • Suze pe un alt sit l-am acuzat astfel pe Dancu acum cteva zile si m-a urmat Zelenski sezizand si el astfel de derapaje

  38. Pingback: Spioni ruși arestați în Muntenegru. La noi dorm în bocanci SRI și DIICOT sau sunt alte interese | Mălin Bot, jurnalist independent

  39. Pingback: UPDATE: Presa a manipulat scandalos prin știri inventate cu Elon Musk. Săptămâna cea mai neagră, Omerta funcționează. LIVE, Q&A | Mălin Bot, jurnalist independent

  40. Pingback: Am scăpat de Dîncu și am dat de alt rusofil: Numire bizară la Ministerul Apărării | Mălin Bot, jurnalist independent

  41. Pingback: Diversiunea Elon Musk: Produsă deliberat, pentru a manipula publicul. Tupeul lui Cătălin Tolontan care nu este le prima manipulare în stil securist | Mălin Bot, jurnalist independent

  42. Pingback: Ciolacu, șeful PSD, își bate joc de toți românii din mediul privat. USL 2.0 susține dezmățul bugetar | Mălin Bot, jurnalist independent

  43. Pingback: LIVE. Caz dubios: Soldat NATO găsit mort în București. Plus: Emilia Șercan nu trebuie lăsată singură | Mălin Bot, jurnalist independent

  44. Pingback: Bucătarul lui Putin recunoașe cu tupeu: Rusia a alterat alegerile din SUA | Mălin Bot, jurnalist independent

  45. Pingback: Cea mai importantă întrebare: De ce este România lăsată pradă dictaturii lui Putin | Mălin Bot, jurnalist independent

  46. Pingback: Încă un proces câștigat împotriva AUR. Justiția a respins apelul generalului Roman, criminal al Revoluției | Mălin Bot, jurnalist independent

  47. Pingback: Mogul penal, tonomat Mafia TV și lider extremist: Obsedați de Mălin Bot. Penalii și cozile de topor rusofile expun frustrare oarbă | Mălin Bot, jurnalist independent

  48. Pingback: Cartelul Mafia Media: Politicienii infractori plătesc la bucată trompetele de la Antena 3 și România TV | Mălin Bot, jurnalist independent

  49. Pingback: Guvernul FSN = PSD + PNL e infectat cu virusul Elena Ceaușescu | Mălin Bot, jurnalist independent

  50. Pingback: BREAKING NEWS: Posibil atac rusesc asupra unei țări NATO. Alertă la Pentagon. Consiliul de Securitate a fost convocat | Mălin Bot, jurnalist independent

  51. Pingback: Talibanii dictaturii lui Putin se întorc împotriva dictatorului | Mălin Bot, jurnalist independent

  52. Pingback: CRIZA DIN POLONIA. Ploaia de rachete lansată de Putin a provocat incidentul. Rachetele erau lansate, în apărare, de Ucraina | Mălin Bot, jurnalist independent

  53. Pingback: SENTINȚĂ crucială: Rusia lui Putin e stat terorist. Patriarhul Kiril al Moscovei se vaită că e interzis în UE | Mălin Bot, jurnalist independent

  54. Pingback: România este brutal manipulată în interesul oligarhiei locale și pentru scopul perfid al dictaturii de la Moscova | Mălin Bot, jurnalist independent

  55. Pingback: Planul Hidrei FSN pentru 2024 devine tot mai vizibil. România alunecă rapid pe o direcție gravă LIVE. Q&A | Mălin Bot, jurnalist independent

  56. Pingback: Jandarmeria Română: Clan Interlop. Jandarmii se protejează ca delincvenții ca să ascundă abuzurile comise în 10 August | Mălin Bot, jurnalist independent

  57. Pingback: Manipularea lui Iohannis pe tema MCV și Schengen: Președintele României a prostit o țară întreagă pe tema corupției | Mălin Bot, jurnalist independent

  58. Pingback: Marea Trădare: Un an de guvernare FSN sub patronajul lui Klaus Iohannis | Mălin Bot, jurnalist independent

  59. Pingback: Democrația moare, dacă nu este hrănită prin vot, la fel ca un om care nu poate să trăiască fără să mănânce | Mălin Bot, jurnalist independent

  60. Pingback: Putin lansează rachete nucleare oarbe asupra Ucrainei. Decizia militară bizară explicată de serviciile secrete din UK | Mălin Bot, jurnalist independent

  61. Pingback: Baronul Bădălău săltat de DNA, reținut 24 de ore și dus la arestare preventivă. Diaspora îi urează: „La mulți ani!’ | Mălin Bot, jurnalist independent

  62. Pingback: Nu e doar o „nefericită coincidență”: Sabotaj deliberat împotriva mobilității NATO | Mălin Bot, jurnalist independent

  63. Pingback: Cât de mult iubesc românii, de fapt, România? Să ne uităm în oglindă, măcar o dată pe an, de 1 Decembrie | Mălin Bot, jurnalist independent

  64. Pingback: Live Q&A. Coșmar: Prizonier pe Valea Oltului. Dosarul Schengen. AUR și-a dat arama pe față | Mălin Bot, jurnalist independent

  65. Pingback: Trolul lui Putin: Adevărul din spatele circului făcut de George Simion. MAFIA TV ascunde informații esențiale | Mălin Bot, jurnalist independent

  66. Pingback: Bișnițarul Ciolacu și Tămbălău Simion sunt simptome ale unei boli grave a societății românești | Mălin Bot, jurnalist independent

  67. Pingback: Lovitură de stat stopată în Germania. Legături cu Rusia. SCHENGEN: Putin acționează pe filiera austriacă | Mălin Bot, jurnalist independent

  68. Pingback: Schengen: Bode și Iohannis trebuie să dea socoteală. Ce este dincolo de manevrele lui Putin | Mălin Bot, jurnalist independent

  69. Pingback: Q&A. SCHENGEN: Diversiune parșivă. Tărăboiul AUR servește mafiei PSD-PNL. Caz ireal de corupție în Parlamentul UE – LIVE | Mălin Bot, jurnalist independent

  70. Pingback: Ce pagube produce României isteria boicotului. Iohannis s-a spălat pe mâini. Bode devine patetic | Mălin Bot, jurnalist independent

  71. Pingback: Proces câștigat definitv cu fondatorul AUR, Marius Dorin lulea. Îl execut silit. Vă mulțumesc pentru susținere, fără voi nu aveam cum să duc acest război | Mălin Bot, jurnalist independent

  72. Pingback: Cea mai nouă autostradă, sabotarea integrării europene și legătura cu Revoluția de la Timișoara | Mălin Bot, jurnalist independent

  73. Pingback: Coțcăria lui Cuculis. Avocatul figurant Mafia TV inventează martori ca să scape de daune | Mălin Bot, jurnalist independent

  74. Pingback: LIVE. România atacată cu cea mai diabolică armă a lui Putin. Majoritatea FSN nu ia măsuri și suntem foarte vulnerabili / Q&A | Mălin Bot, jurnalist independent

  75. Pingback: Putin vrea să atace Republica Moldova. România băltește de 30 de ani în mlaștina mafiei iliesciene și acum e în pericol | Mălin Bot, jurnalist independent

  76. Pingback: Maia Sandu face curățenie. ROMÂNIA TV încadrat la propagandă rusofilă și interzis în Republica Moldova | Mălin Bot, jurnalist independent

  77. Pingback: Știrea care dă fiori dictatorului Putin: Ucraina primește sistemul Patriot. Ziua Libertății noastre: Cum am trăit momentul 21 decembrie 1989 | Mălin Bot, jurnalist independent

  78. Pingback: Monstrul care devorează România e protejat. Marea păcăleală a șefului SRI: Documentele desecretizate despre Revoluție | Mălin Bot, jurnalist independent

  79. Pingback: Experiențe oribile din școala comunistă. Ce înseamnă de fapt democrația | Mălin Bot, jurnalist independent

  80. Pingback: Omul MAFIEI: Cătălin Predoiu mai rezolvă o tură cele mai importante funcții din Parchetul General și DNA. Corupții sunt fericiți | Mălin Bot, jurnalist independent

  81. Pingback: Guvernul FSN a mai inventat o categorie de speciali cu pensii nesimțite. Cele mai babane pensii | Mălin Bot, jurnalist independent

  82. Pingback: LIVE.Q&A: Țara arde și Ciucă se piaptănă. Impozitul pe bacșiș: O mare porcărie. Planul lui Iohannis pentru 2024 | Mălin Bot, jurnalist independent

  83. Pingback: România: Sat fără câini. Propaganda rusofilă a făcut hăbăucii din Bacău să o ia razna. S-au ales cu dosare penale | Mălin Bot, jurnalist independent

  84. Pingback: România a ajuns o junglă unde interlopii dețin controlul. Animalul politic pe care trebuie să îl stârpim | Mălin Bot, jurnalist independent

  85. Maline,
    Stii ca mi-au inchis gura si nu mai am forta sa ma ostenesc. Nu stiu daca G4 media mi-a inerzis benvol accesul sau este maipulat constient sau nu. Sunt sigu ca tu nu m-ai cenzurat pe feisul tau eu fiind cenzuat chiar si pe al meu ca si pe toate celelalte unde dorsc sa intru. Cred ca acest sit este protejat, nu stiu de cine dar si aici ca si pana acum ti-am scris lucruri in premiera ca sa te ajut. Dar Malin stii ca orgoliul este cel mai greu pacat, pacatul lui Satan in fata Divinitatii, Stiu ca cei ce se lupta cu sacrificii si nerecunoastere suficienta ca sa faca binele, din frustrae poti cade in acest pacat care de fapt cam anuleaza fondul. Tu ai mare dreptate ca si mine dar tu poti ca creezi un curent mai amplu de opinie si de aceia ti-am cerut sa ramai in presa dar singur si doar la nivelul redus al aliantelor pe care le poi face nu e suficient de mult. Malin creaza un grup unde si fii egalul celorlalti ca ascendetul ca chir il ai si il vor recunoast ei hiar tacit .Cred ca azi conservele s-au albastrit in turnesol si stii tu bine cu cine trebuie sa fii alaturi. Fii tu cel inligent si menajaza-le orgoliile si lasa-i sa-ti fure din idei caci unii ca min vor repune advarul in drepturi dar astfel vei rusi, Cauta prin toti politicienii
    care exista unul care in cidua si a unor mari greseli au innotat in fluxul principal si cu un scop in final pozitiv si fara sa-l traeze. Cred ca nu gasesti trei dar pe astia sprijina-i si incearca sa-i aduni la un loc, tu sacrificanu-te ca sa poti reusi. .Eu sunt de varsta tatului tau si cred ca ce ti-a spsus este corcct si foarte bine ca-l urmezi dar cred ca si el ti-a spus:FARA OGOLIU_FARA IUBIRE PREA MARE DE SINE.
    Sf Augustin a spus Iubeste si fa ce vrei! si daca vom intelege asta vom invinge…

  86. Pingback: Mârșăvie ANAF: Mă execută silit. Negoiță e lăsat cu zeci de milioane de euro, Felix nu e executat. Comunismul fiscal FSN 2.0 = PSD&PNL | Mălin Bot, jurnalist independent

  87. Pingback: Întâlnirea lui Ciolacu cu Viktor Orban trebuie să ne îngrijoreze. Efectul FSN 2.0: Corupție în Poliție: Oameni bătuți în LIDL, violențele filmate. Agresorii tupeiști nu sunt arestați | Mălin Bot, jurnalist independent

  88. Pingback: Lidl minte cu tupeu. AUR și-a definit apartenența: Garcea și oamenii infractorilor Felix & Dragnea | Mălin Bot, jurnalist independent

  89. Pingback: LIVE YOUTUBE. Q&A: Politică mafiotizată, presă coruptă, putregai în Justiție: Rețeta unui dezastru național | Mălin Bot, jurnalist independent

  90. Pingback: COȘMAR PE LITORAL: Ignoranța a ucis mai mulți turiști. O mină rusească a explodat la Costinești. Știuca Vâlcov și rechinii-pușculiță care scapă de extrădare cu suportul serviciilor secrete | Mălin Bot, jurnalist independent

  91. Pingback: România lucrului prost făcut: Podul de la Brăila, incompetența lui Grindeanu și taxele plătite aiurea unor instituții inutile | Mălin Bot, jurnalist independent

  92. Pingback: STAT EȘUAT: Hăbăucii AUR terorizează România după bunul plac, protejați de Jandarmerie și Politie. SRI este inexistent în ecuație: Salarii babane și pensii speciale plătite degeaba | Mălin Bot, jurnalist independent

  93. Pingback: ÎN STIL PSD. Șpagă la cutie: 20.000 de euro. Murim cu zile în propria țară din cauza corupților puși pe funcții de FSN 2.0 | Mălin Bot, jurnalist independent

  94. Pingback: Simion a primit propria otravă de la Șoșoacă. Cazul violului de la școala de vară AUR se agravează | Mălin Bot, jurnalist independent

  95. Pingback: BREAKING NEWS: Baronul PSD Dumitru Buzatu prins în flagrant cu o spagă imensă. Jupânul de Vaslui a luat mită, la birt, un portbagaj de bani | Mălin Bot, jurnalist independent

  96. Pingback: Justiția Militară execută un ordin ticălos: Mușamalizarea Dosarului 10 August. Mârșăvie judiciară în cazul jandarmului care m-a agresat fără motiv în 2018 | Mălin Bot, jurnalist independent

  97. Pingback: Guess Who: Dosar penal. Acuzat că a condus drogat. Aș interzice pe viață dreptul de a conduce celor prinși drogați sau băuți la volan | Mălin Bot, jurnalist independent

  98. Pingback: Fraierii plătesc luxul șmecherilor bugetari. Ciolacu menține salariile nesimțite din BNR, ASF & co. Semnale grave din Justiție: Mogulii penali sunt protejați la Tribunalul București | Mălin Bot, jurnalist independent

  99. Pingback: Democrația în putrefacție. Securistul Pahonțu, șef la SPP, a distrus un drept fundamental. Tot mai mulți magistrați sunt umili sub bocancul Hidrei | Mălin Bot, jurnalist independent

  100. Pingback: LIVE. Q&A. Malin Bot: Judecători slugarnici cu găștile Hidrei. George Simion devine tot mai agresiv | Mălin Bot, jurnalist independent

  101. Pingback: George Simion își iese din minți rău în fața adevărului. A agresat un tânăr care l-a întrebat ceva deranjant. AUR încalcă grav legea și vrea abandon școlar | Mălin Bot, jurnalist independent

  102. Pingback: Rețeaua care intoxică România pentru Putin. EVZ, Ion Cristoiu și parteneriatul media penal al infractorului Dan Andronic cu fugarul Sebastian Ghită și penalul Radu Budeanu | Mălin Bot, jurnalist independent

  103. Pingback: Trolii AUR s-au deconspirat: Cum se dau sarcini zilnice pentru manipulare pe rețele sociale. | Mălin Bot, jurnalist independent

  104. Pingback: HĂBĂUC JUDICIAR: George Simion nu s-a prezentat la procesul deschis de el. Tribunalul a respins judecarea cauzei | Mălin Bot, jurnalist independent

  105. Pingback: Putregai șocant în serviciile secrete. Firmă de IT furnizor al SRI: Dezvoltatorul aplicației AUR de jumulit hăbăuci | Mălin Bot, jurnalist independent

  106. Pingback: Pudelul lui Putin a cedat: UE poate să ajute Ucraina. Corupție la vârful PNL. Ciucă tace rușinos | Mălin Bot, jurnalist independent

  107. Pingback: George Simion: Interzis pentru încă 5 ani în Republica Moldova. De ce dorm în bocanci SRI și SIE? | Mălin Bot, jurnalist independent

  108. Pingback: LIVE Q&A: Justiția mafiei versus justiția europeană. Beizadeaua securistă Burduja vrea la primărie. Avertismentul șefului Armatei e foarte serios | Mălin Bot, jurnalist independent

  109. Pingback: Scandal monstru în AUR: Prea dubios pentru milițianul Coarnă. Bulgaria arestează un polițist de rang înalt pentru spionaj în favoarea Rusiei. Procurorii, SRI și SIE dorm în bocanci la noi | Mălin Bot, jurnalist independent

  110. Pingback: HALUCINANT. LIVE Proces: AUR se delimitează de George Simion. Che Gargara, disperat să tergiverseze cauza. România TV se pitește după firmele pe care plimbă licența de emisie | Mălin Bot, jurnalist independent

  111. Pingback: Interlopul Alex Iordan: ”Ți-ai luat costum de mort”. Moment sfâșietor în instanță. Mama fetei ucisă: „Eu am parastasul copilului, ei cer termen pentru croaziere de lux” | Mălin Bot, jurnalist independent

  112. Pingback: Încă o victorie împreună! Vă mulțumesc: Adrian Cuculis pierde DEFINITV procesul pentru minciuna ”Mălin Bot e plătit de USR”. E pedepsit de Justiție pentru denigrările de la România TV și face altă coțcărie | Mălin Bot, jurnalist indepe

  113. Pingback: Sabin Gherman umblă cu fofârlica infractorului Dan Andronic. Zici că e Gargamel cu ștrumfii | Mălin Bot, jurnalist independent

  114. Pingback: LIVE. Q&A. Amenințarea lui Putin este fără precedent în istoria recentă. Șoșoacă face spume la Brăila. Șobolanii lui Cuculis | Mălin Bot, jurnalist independent

  115. Pingback: SCANDALOS: Kerosen rusesc pentru avioane militare NATO. Dictatura lui Putin face afaceri grase cu statul român Iohannis se preface că nu vede | Mălin Bot, jurnalist independent

  116. Pingback: MÂRȘĂVIE ȘOCANTĂ: Se pregătește spălarea infractorului Dan Voiculescu. Mircea Geoană vrea să candideze. Poate ajunge președinte, dacă va candida din partea PSD, dar trebuie să-l termine pe Ciolacu | Mălin Bot, jurnalist independent

  117. Pingback: Roata de rezervă AUR: partidul traseiștilor. Maxima cloaca adună masiv parlamentari, primari, consilieri PSD și PNL. Chiar și un europarlamentar PSD zboară la George Simion | Mălin Bot, jurnalist independent

  118. Pingback: Dragnea se zgârie pe ochi: Mafie de stat sub Iohannis, Ciucă și Ciolacu. Mizerie șocantă în DNA. Sume imense plătite către Mafia Media pentru a-și ține gura | Mălin Bot, jurnalist independent

  119. Pingback: LIVE: Tiranul Putin l-a ucis pe Alexei Navalnîi, liderul opoziției. De ce avea nevoie de crima asta și care este lecția pentru noi | Mălin Bot, jurnalist independent

  120. Pingback: Nebunia derbedeului planetei. Dictatura lui Vladimir Putin refuză să permită familia lui Alexei Navalnîi să vadă trupul acestuia. Sute de protestatari arestați chiar și pentru că depun flori. Un preot, arestat pentru că voia să facă o slujbă

  121. Pingback: LIVE. Q&A: PSD – PNL trag de ciolan cu comasarea. Nebunia lui Putin în cazul Navalnîi. Telenovela Șoșoacă: SOS și groază | Mălin Bot, jurnalist independent

  122. Pingback: Nerușinarea lui George Simion nu cunoaște limite: Trompeta lui Putin se compară cu Alexei Navalnîi | Mălin Bot, jurnalist independent

  123. Pingback: Serviciile freacă menta. România e călărită de dictatura lui Putin. China are ochi la Deveselu. Estonia ne arată cum se face | Mălin Bot, jurnalist independent

  124. Pingback: Am intuit corect blatul Iohannis – Ciolacu. Astăzi s-a confirmat. Șefia NATO: prețul președintelui pentru trădarea electorală | Mălin Bot, jurnalist independent

  125. Pingback: Dorel Iohannis, șef la NATO: Putin râde în hohote la Kremlin. Ciolacu va candida la președinție: S-a demonstrat încă o parte din blatul pe care l-am intuit | Mălin Bot, jurnalist independent

  126. Pingback: LIVE. Q&A: Blatul Iohannis-Ciolacu: Își împart Puterea ignorând votul și provocând absenteism masiv | Mălin Bot, jurnalist independent

  127. Pingback: DOI ANI DE #REZISTENTA: Ucraina luptă pentru libertatea Europei: Zelenski și eroii săi rezistă ca spartanii la Termopile | Mălin Bot, jurnalist independent

  128. Pingback: Alegerile prezidențiale: 15 și 29 septembrie. Blatul Iohannis – Ciolacu și iepurii electorali ca Florin Călinescu | Mălin Bot, jurnalist independent

  129. Pingback: George Simion minte mind-blowing. Liderul AUR a delirat șocant în SUA: Un mitoman mai înrăit ca Victor Ponta | Mălin Bot, jurnalist independent

  130. Pingback: Derbedeul planetei amenință iar cu bomba atomică. Suma imensă alocată de tiranul Vladimir Putin pentru propagandă | Mălin Bot, jurnalist independent

  131. Pingback: URMEAZĂ MAREA PĂRUIALĂ: Firea, Piedone și Burduja sunt la cuțite pentru candidatură. Maia Sandu îi mai dă o lecție lui Klaus Iohannis | Mălin Bot, jurnalist independent

  132. Pingback: Kovesi demontează minciunile Mafia Media. Urzeala covirgarului Ciolacu pentru tronul de la Cotroceni. Legiferează traseismul: A plagiat din Victor Ponta | Mălin Bot, jurnalist independent

  133. Pingback: LIVE. Q&A: Prima mare măgărie electorală. Se blochează dreptul la vot al studenților și nu numai | Mălin Bot, jurnalist independent

  134. Pingback: George Simion invită toți escrocii și traseiștii în AUR. Cât de ticălos este Adrian Cioroianu cu Emilia Șercan. Sabin Gherman își expune caracterul | Mălin Bot, jurnalist independent

  135. Pingback: Maia Sandu și muțenia lui Klaus Iohannis. Caporalul PNL, Nicolae Ciucă, aburește la greu Popularii Europeni. Decăderea jenantă a lui Rareș Bogdan | Mălin Bot, jurnalist independent

  136. Pingback: Filiera Savonea lovește iar: Ticăloșie judiciară în Dosarul Burci – Dragnea FBI. Mafia Media ascunde subiectul | Mălin Bot, jurnalist independent

  137. Pingback: Oligarhul Șor: Legături cu AUR demascate la Chișinău. Ciucă: Dorel Schengen. S-a lăudat aiurea, Austria spune tot NU extinderii. Iohannis: Ipocrizie gravă | Mălin Bot, jurnalist independent

  138. Pingback: Florin Călinescu: Partidul care l-a ales locomotivă electorală e o surpriză. RED FLAG: Mafia Media. România a câștigat procesul Roșia Montană. Antena 3, România TV și Realitatea: Isterie inutilă în scop politic | Mălin Bot, jurnalist indepen

  139. Pingback: SPECIAL LIVE. RED FLAG. Florin Călinescu: Traseism politic și legături cu baștanii Timișoarei | Mălin Bot, jurnalist independent

  140. Pingback: EDITORIALUL ZILEI: Dorel Ciolacu: Șeful PSD a manipulat bursa de capital. Tontălău sau infractor, Marcel a făcut-o lată rău de tot | Mălin Bot, jurnalist independent

  141. Pingback: LIVE. Q&A: Dorel Ciolacu și bursa. Mario Mocan umblă cu șobolanii lui Cuculis. Vitezomana Șoșoacă și mania persecuției | Mălin Bot, jurnalist independent

  142. Pingback: Râdem și glumim, dar România e un dezastru: Șmecherul din Justiție mai rău decât Șoșoacă. Firea și Ciolacu: Război sau ”Metoda Oprescu” | Mălin Bot, jurnalist independent

  143. Pingback: Insistă să fie PENIBIL: Dorel Iohannis anunță că vrea să fie Secretar General NATO. Caporalul Ciucă aplaudă umil, Rareș Bogdan își rupe batistuțele Gucci | Mălin Bot, jurnalist independent

  144. Pingback: Cartelul Mafia Media vizat de o lege europeană. George Simion: Interdicție menținută în Ucraina | Mălin Bot, jurnalist independent

  145. Pingback: America s-a săturat de putinismul lui Orban. Pudelul lui Putin a fost pleznit de SUA peste bot. Parlamentul European cere Rusiei restituirea tezaurului României | Mălin Bot, jurnalist independent

  146. Pingback: TENTATIVĂ AUR: BLOCAREA REZOLUȚIEI privind TEZAURUL FURAT DE RUSIA, prin omul infractorului Dragnea | Mălin Bot, jurnalist independent

Lasă un comentariu