Mugur Isărescu a încasat aproape 200.000 de euro, finanțări din fonduri europene, pentru afacerea cu vinuri. Cum arată pensiunea de lux din podgorie GALERIE FOTO

Afacerea cu vinuri și turism de lux a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a beneficiat în perioada 2010 – 2012 de finanțări europene în valoare de aproape 200.000 de euro pentru modernizarea complexului de clădiri (galerie foto mai jos) unde este pensiunea de lux a familiei Isărescu și instalațiile care prelucrează strugurii pentru a-i transforma în vin. Ciudat este că există neconcordanțe între panoul oficial de informare cu privire la destinația fondurilor europene și informațiile comunicate astăzi de reprezentanții SC MAR SRL pe care i-am contactat telefonic.

Tot ceea ce veți afla și vedea mai jos sunt informații pe care nu au niciun interes să le prezinte televiziunile de știri, site-urile și ziarele cu patroni penali. Unele informații deja sunt sub Omerta, Legea Tăcerii mafiei. Însă sunt informații vitale pentru public, de aceea este important dacă fiecare dintre cei care aflați aceste lucruri le distribuiți mai departe.


Acum, luați comod un loc și umpleți ceașca de cafea sau ceai. Veți petrece ceva timp aflând lucruri foarte interesante despre Mugur Isărescu, în particular, dar mai ales despre România și motivele pentru care noi toți suntem afectați de Hidra care parazitează țara noastră în ultimii 30 de ani, Hidră născută din cadavrul comunismului ceaușist.

Mai jos puteți vedea și imagini cu pensiunea de lux a clanului Isărescu, prețurile vinurilor din crama guvernatorului BNR, profiturile grase ale firmei și cum a beneficiat acesta de banii europeni. Totul ambalat într-un context foarte important la care trebuie să fiți foarte atenți.

Păreau glume, dar nu sunt: Isărescu a angajat-o pe Dăncilă la BNR apoi a cerut ca toaletele să fie renovate cu 1,4 milioane de euro

Mulți au crezut, când au văzut pe rețele sociale că Viorica Dăncilă va lucra la BNR, că este o glumă. Unii au crezut, inițial, că Mugur Mihăiescu aka Garcea a angajat-o pe profesoara de traforaj fostă coadă de topor a infractorului Liviu Dragnea. Așa avea o logică. Când s-au convins că nu e glumă și că guvernatorul Mugur Isărescu chiar a angajat-o pe Dăncilă la Banca Națională a României, au rămas mască.

Nu este foarte clar ce va face fosta șefă a Guvernului României la Banca Națională, iar explicațiile venite de la Adrian Vasilescu, purtătorul de cuvânt al BNR, au enervat și mai mult. În acest context a mai apărut o informație care pare glumă, dar nu este deloc: Imediat după ce a decis să o aducă pe Dăncilă la BNR, Isărescu a alocat 1,4 milioane de euro pentru renovarea toaletelor din clădirea BNR.

ISĂRESCU ȘI DĂNCILĂ episodul 1: Toaletele de lux, turnătoriile la Securitate și veniturile din bani publici ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Nu știm dacă există vreo legătură cauzală între cele două informații, dar am putut afla multe alte lucruri interesante despre Isărescu, pe care este momentul să le știe toată lumea.Sunt informații din dosarul de turnător la Securitate, de unde aflăm ce turna Isărescu înainte de 1989, de asemenea am explicat veniturile babane ale guvernatorului BNR care cumulează salariul cu pensia nesimțită și mai înhață bani din alte surse publice. iată prima parte a materialului filmat la sediul BNR.

Profiturile grase ale firmei guvernatorului BNR: Peste 1,2 milioane de euro este profitul net al podgoriei cu pensiune de lux

Guvernatorul-turnător al BNR, Mugur Isărescu, proaspăt șef al profesoarei de traforaj Viorica Dăncilă, face profituri grase din podgoria, crama și pensiunea firmei MĂR SRL unde fiul lui Isărescu este administrator. Isărescu este acționar majoritar al firmei care a adus până acum peste 1,2 milioane de euro profit net. Acționari minoritari sunt soția guvernatorului BNR, fiul acestuia și fiica lui. Băiatul lui Isărescu este o beizadea cu comportament de plod e bani gata, prezent prin presa mondenă. Fiica lui Isărescu este însă cu totul ”alt soi”. Am explicat totul în episodul 2 al editorialului video despre angajarea Vioricăi Dîncilă la BNR.

ISRĂESCU ȘI DĂNCILĂ episodul 2: Afacerea cu vinuri a guvernatorului BNR și zacusca gospodinei Viorica

Ce se poate afla în spatele angajării Vioricăi Dăncilă la BNR: Legături cu gruparea Iliescu-KGB din 1989

Știrea că marioneta infractorului Dragnea a devenit consiliera guvernatorului Isărescu, la BNR, a revoltat opinia publică. Presa a vorbit despre asta, dar numai la suprafață. Nicio televiziune de știri nu a cutezat să explice publicului cele mai importante aspecte legate de această decizie aparent surprinzătoare. Nici nu puteau face asta, pentru că atingeau interesele patronilor penali care sunt toți legați ombilical de Hidra născută din evenimentele anilor 90 și de gașca iliesciană FSN – PSD transformată în mafia de azi. Cartelul Mafia Media este o componentă importantă a acestei Hidre.

Faptul că profesoara de traforaj pusă prim-ministru de pușcăriașul-șef al PSD, Vasilica Viorica Dăncilă, a fost luată de Mugur Isărescu la Banca Națională a fost prezentat publicului strict ca o răsplată pentru că, atunci când era prim-ministru PSD, Viorica Dăncilă l-a ajutat pe Isărescu să rămână Guvernator Etern al BNR.

Dincolo de ceea ce știe deja, trocul simplu între Dăncilă și Isărescu, sunt două chei importante în care trebuie privit acest subiect. Aparent este vorba despre trocul pe funcții. Când a fost prim-ministru Viorica Dăncilă l-a sprijinit pe Mugur Isărescu să fie mai departe, pe vecie, Guvernator al Băncii Naționale. Acum, aparent, Guvernatorul Etern îi întoarce favorul Analfabetei Eterne. În spate este însă ceva mult mai complex.

EDITORIAL VIDEO. Ce este în spatele deciziei lui Isărescu de a o angaja pe Dăncilă, dincolo de aparențele prezentate la Cartelul Mafia Media

Prima cheie în care trebuie privită această știre este legată de trecutul de turnător al lui Mugur Isărescu și condițiile în care Iliescu l-a plasat la BNR. A doua cheie este reprezentată de toate deciziile dubioase, în favoarea intereselor Moscovei, luate de Dăncilă când a fost șefa Guvernului României. Adrian Vasilescu, consilierul personal al lui Mugur Isărescu și purtătorul lui de vorbe. ne-a oferit o explicație absolut jenantă și chiar jignitoare la adresa tuturor românilor. Am explicat în editorialul video.

Isărescu turna la Securitate colegii care se plângeau de sărăcia, frigul, foamea și propaganda dictaturii comuniste

Presa independentă, atât cât mai este ea, a scris despre turnătoriile lui Mugur Isărescu de dinainte de 1989. Mai jos este un fragment reprezentativ care expune ce turna actualul guvernator BNR la Securitate. Practic dădea pe mâna poliției politice colegii care se plângeau de aberațiile dictaturii comuniste. Declarația de avere (vezi galeria foto de mai jos) conține și posibila răsplată sau măcar o parte din beneficiile de care se bucura Isărescu pentru colaborarea cu Securitatea. Putea deține metale prețioase, bijuterii, icoane și obiecte de artă în regimul comunist. Din aceste documente mai aflăm și cum cumulează Isărescu salariul de guvernator BNR cu pensia și din ce alte surse mai încasează bani publici. Puteți vedea în detaliu sumele încasate, conturile din bănci, proprietățile și colecțiile de artă, bijurerii, ceasuri și icoane ale lui Isărescu. Evident că este posibil ca aceasta să fie doar o parte din averea reală a guvernatorului-turnător.

Legea comunistă interzicea deținerea metalelor prețioase, a obiectelor de artă în special icoane. În mod normal, înainte de 1989 oamenii erau anchetați dur de Securitate sau Miliție dacă se afla că au acasă metale prețioase, valută sau obiecte de artă. Din declarația de avere a guvernatorului BNR aflăm că acesta a fost lăsat să dețină metale prețioase și obiecte de artă, aceasta fiind cel mai probabil un avantaj al faptului că acceptase să devină turnător al Securității.

În contextul dezbaterii publice despre angajarea Vioricăi Dăncilă, fosta marionetă a lui Liviu Dragnea, la BNR devine relevant și foarte interesant un aspect din biografia președintelui-infractor al PSD. Tatăl lui Liviu Dragnea a fost milițian la Gratia, în județul Teleorman și a terorizat familiile din acea comunitate pentru a le obliga să predea bijuteriile din aur.

REPORTAJ VIDEO: Gratia, aurul și Dragnea. Mărturii cutremurătoare despre tatăl liderului PSD

CNSAS a a explicat concret cum și-a turnat Isărescu colegii sprijinind poliția politică a dictaturii comuniste

sursa: G4Media: Potrivit CNSAS, informaţiile furnizate Securităţii de către Mugur Isărescu se referă la activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist.

„Reţinem, astfel, notele din 16.12.1987 şi 05.03.1985, redactate olograf şi semnate de pârât cu numele conspirativ (…), prin care acesta informa Securitatea despre comentariile negative ale unor persoane la adresa nivelului de trai din România sub regimul comunist faţă de alte ţări, respectiv:

  • În legătură cu atitudinea din ultimul timp a I.D., sursa poate relata: 1. ‘Are răbufniri destul de dese de nemulţumire faţă de aspecte sociale precum: transportul în comun din Drumul Taberii (acuzat că îi răpeşte mai mult de o oră); încălzirea locuinţei în care trăieşte; aprovizionarea cu alimente; programele de televiziune. Are tendinţa de a face comparaţii cu situaţia din alte ţări. (…) Sursa a constatat o accentuare evidentă a manifestărilor de nemulţumire după ce a divorţat (…).

  • În legătură cu întâlnirea din 05.03.1985 dintre E.D. şi M.I. şi D.W. (…) sursa poate relata următoarele: ‘(DW) în discuţii a menţionat dificultăţile întâmpinate de membrii comunităţii diplomatice din Bucureşti în această iarnă (în legătură cu asigurarea gazelor şi căldurii). A arătat că diplomaţii acreditaţi la Bucureşti îşi exprimă nedumerirea în legătură cu acest lucru, întrucât de regulă membrii corpului diplomatic sunt protejaţi în orice ţară, în România însă ei au stat în condiţii mai dificile decât populaţia. A manifestat interes faţă de eventualele măsuri care vor fi luate în România pentru depăşirea acestor dificultăţi. De asemenea, dacă în România sunt discutate efectiv alternative de dezvoltare economică sau numai se repetă linia oficială. A pus întrebări în legătură cu unele neconcordanţe între cifrele publicate în presă privind îndeplinirea planului de dezvoltarea a României (de exemplu, din anuarul statistic al R.S.R. reiese că ponderea ţărilor socialiste în comerţul nostru exterior este de cca. 45%, pe când din datele comunicatului de îndeplinire a planului este de 54%”.

În legătură cu aceste informaţii furnizate de Isărescu, CNSAS explică faptul că Securitatea monitoriza cu atenţie orice comentariu negativ la adresa nivelului de trai sub regimului comunist, cunoscut fiind faptul că acesta urmărea promovarea ideii că statul comunist era forma superioară de organizare politică şi socială, în care toate persoanele aveau un nivel de viaţă ridicat, iar meritul pentru această stare de fapt se datora în exclusivitate partidului.

În opinia CNSAS, informaţiile furnizate de Mugur Isărescu au îngrădit drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.(finalul citatului din G4Media)

Cel mai probabil că în schimbul acestor turnătorii, Mugur Isărescu beneficia de un tratament cu totul diferit din partea Securități și Miliției, având posibilitatea să dețină metale prețioase, obiecte de artă și icoane fără să aibă parte de tratamentul pe care șeful de post din Gratia, tatăl milițian al infractorului Liviu Dragnea îl aplica oamenilor amărâți.

Informațiile despre tatăl lui Dragnea au fost ascunse de Cartelul Mafia Media. Mogulii patroni de posturi TV, ziare și site-uri erau în cârdășie cu Dragnea, în campania de denigrare a maratonului civic #rezist care le bloca planurile

În februarie 2018 am fost în comuna Gratia și am discutat cu rudele celor terorizați de tatăl lui Liviu Dragnea. Nimeni din presă nu a îndrăznit să prezinte mărturiile acestor oameni, la vremea aceea. Dragnea era stăpânul României și Cartelul Mafia Media promova puternic campaniile de denigrare inventate de firmele de marketing contractate pentru Dragnea prin intermediul mogulului Cristian Burci, patron Adevărul și Prima TV. Săptămâna aceasta DNA l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea într-un dosar în care sunt probate, printre altele aceste operațiuni de manipulare plătite cu sute de mii de dolari prin intermediul lui Burci și rostogolite apoi de toate televiziunile, ziarele și site-urile Cartelului Mafia Media.

BREAKING NEWS. Dragnea este trimis în judecată împreună cu Cristian Burci, mogul Adevărul & Prima TV

Implicațiile acestui dosar sunt total ascunse de televiziunile de știri, deși ar trebui expuse pe larg publicului. Mai ales trebuie informați cei care au participat, în perioada 2017 – 2019 la maratonul civic #rezist și în special cei 250.000 de români agresați brutal în timpul represiunii ilegale din 10 august 2018, organizată de șefii Jandarmeriei la comanda lui Dragnea și sub privirile slugarnice ale prim-ministrului PSD Viorica Dăncilă și cub comanda directă a ministrului de interne Carmen Dan. Cartelul Mafia Media a ascuns aceste informații, aplicând Omerta, legea tăcerii mafiei, pentru că toate campaniile de dezinformare plătite de Dragnea au fost derulate prin complicități cu patronii penali, infractori sau inculpați, ai teelviziunilor de știri, site-urilor și ziarelor care fac parte din Cartelul Mafia Media.

VIDEO: Cum a negociat mogulul Burci campaniile de denigrare pentru Dragnea. La schimb, infractorul-șef al PSD i-a promis lui Burci că îi aranjează afaceri cu armament și comisioane de zeci de milioane de dolari

Capetele HIDREI încep să fie scoase la lumină. Mogulul Burci a negociat pentru Dragnea campanii de denigrare a protestului #REZIST. Guvernul Grindeanu a plătit pentru ele 250.000 de dolari lunar

Burci și fiul lui au negociat pentru Guvernul Grindeanu un conTract de 250.000 de dolari pe lună pentru campanii de marketing online ce urmăreau denigrarea protestelor #rezist. Sunt informații foarte interesante, piese dintr-un puzzle despre Hidra imensă din spatele lui Liviu Dragnea. În ianuarie 2021 am publicat un material amplu pe această temă, pe acest blog.

Din dosarul DNA rezulta ca Guvernul condus de Grindeanu a semnat si un contract cu un consultant politic american, Barry Jackson, a carui menire a fost sa ajute Regimul PSD sa compromita protestele pro-justitie din Piata Victoriei:

„In data de 22 februarie 2017, ora 10.03, Carlo Burci le-a trimis lui Elliot Broidy, Cristian Burci si Steve Loglisci un email cu titlul … , in care se precizeaza ca angajarea lui Barry Jackson este finalizata, urmand ca acesta sa trimita contractul, iar 90 % se va finaliza si angajarea societatii americane de lobby Brownstein Hyatt Schreck pentru Guvernul Romaniei, urmand ca aceasta sa primeasca in jur de 200-250.000 USD pe luna. (…) In data de 22 februarie 2017, Barry Jackson l-a intrebat pe Cristian Burci catre cine trebuie sa se adreseze si cine va face plata (…)”.„In data de 5 februarie 2017, in contextul in care presa occidentala aborda subiectul protestelor din Romania, Elliot Broidy l-a pus in legatura pe Cristian Burci cu Barry Jackson, consultant politic american, caruia i-a prezentat situatia din Romania si i-a cerut sa accepte angajamentul in aceasta tara. (…)

Foarte interesant este și că după acest moment au apărut în comunități importante pentru protest, cum era #coruptiaucide, personaje ca Oana Dobre care au început să distrugă din interior mișcarea noastră și care în trecut au mai luat parte la operațiuni de manipulare ample în favoarea unor grupuri de interese de aceeași mărime. La adresa mea a fost foarte agresivă Oana Dobre, după ce a apărut în cadru.

Îmi aduc aminte de parcă era ieri ziua când Răzvan Ionescu, adus de Burci director editorial la Adevărul Holding, îmi spunea că trebuie să plec urgent de la Adevărul pentru că numele meu apare pe ”lista neagră pe care Ponta i-a dat-o lui Burci” cu ziariștii care trebuie să dispară de acolo.

Burci susținea tripleta Ponta – Maior – Oprea. Ponta se visa președinte, George Maior (pe atunci șef SRI) se visa prim-ministru și Gabriel Oprea se visa șef la SRI. Interesul economic al lui Burci atunci, punctual, era privatizarea CFR Marfă, mogulul fiind partener în afaceri feroviare cu Gruia Stoica, devenit între timp infractor-pușcăriaș pentru acte de corupție.

Nu cred că e o întâmplare că Răzvan Ionescu e acționarul principal, directorul și cel care controlează o operațiune de presă care a targetat publicul #rezist și care în momente cheie din campaniile electorale din 2019 și 2020 a influențat electoratul pe ideea absenteismului sub pretextul că ”toți sunt la fel ca PSD”, deci nu ai cu cine să votezi. Operațiune de presă care are ca principali actori foști mercenari Antena 3 care au lucrat chiar cu Carmen Avram, actual europarlamentar PSD și apropiată a pușcăriașului Liviu Dragnea. Încet, încet apar dovezi care confirmă ceea ce eu spun de ani de zile despre mogulii de presă și alte legături foarte complicate. Citiți aici tot articolul din ianuarie 2021

Viorica Dăncilă și toaletele de lux din clădirea BNR

Era o glumă bună, la care putea râde în hohote fără griji, dacă nu se întâmpla în țara în care noi plătim taxe și impozite și unde trăim un destin afectat grav de astfel de situații. Nu știm clar pe ce se vor consuma 7,3 milioane de lei. Clădirea BNR, de fapt complexul de clădiri, este foarte mare. Sunt multe grupuri sanitare și au nevoie de infrastructură serioasă pentru a face față situației cam maro pe care deja o produce transformarea BNR în cimitir al elefanților FSN – PSD. A celor mai incompetenți și inculți elefanți.

Pensiunea de lux a familiei Isărescu, renovată cu bani europeni

Făcând mai multe investigații despre afacerea cu vinuri a clanului Isărescu am ajuns la o informație foarte interesantă. Guvernatorul Băncii Naționale a beneficiat de fonduri europene folosite, în perioada 2010 – 2012 la modernizarea afacerii cu vinuri și complexului turistic de lux din podgoria pe care SC MĂR SRL o deține în județul Vâlcea, localitatea Drăgășani. Așa cum puteți vedea din galeria foto de mai jos, teoretic, cei aproape 200.000 de euro din fonduri europene au fost primiți pentru modenizarea instalațiilor. Practic, în urma unei discuții cu reprezentanții firmei MĂR SRL, contactați telefonic pe numărul declarat la Registrul Comerțului, mi s-a spus că banii au fost folosiți la ”renovarea pensiunii”. Mai jos puteți vedea cum arată pensiunea de lux unde se face ”turism viticol” de lux.

Profitul gras și vinurile scumpe ale casei Isărescu

Magazinul de vinuri al ”Casei Isărescu” este în zona centrală a localității Drăgășani, pe strat Traian. Aici se pot cumpăra vinuri pentru toate buzunarele, de la 19 lei sticla până la cele de lux, de 100 de lei. În pensiunea aflată pe domeniul cu podgorie de pe malul Oltului se cazează ”turiștii” interesați de un sejur de lux cu degustări de vinuri fine și plimbări prin vie. Toate aceste activități generează profituri tot mai mari familiei guvernatorului BNR. Din 2004, de la începerea afacerii cu vinuri, firma MPR SRL a generat un profit net de peste 1,2 milioane de euro. Cel mai bun an de până acum este 2019, cu un profit net de peste 177.000 de euro și o cifră de afaceri de peste 871 de mii de euro.

Evident că nu știm dacă afacerea aceasta cu vinuri era la fel de prosperă și dacă beneficia de fonduri europene fără implicarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Eu voiam să-l întreb despre asta chiar pe administratorul firmei, fiul lui Mugur Isărescu și de aceea am sunat la numerele declarate la Registrul Comerțului. Însă aceste numere sunt ale unui nepot al lui Mugur Isărescu. Acesta a fost foarte amabil la telefon, chiar mi-a dat-o pe contabila firmei ca să-mi explice suma folosită din fonduri europene și destinația cu care s-au consumat banii. M-a surprins puțin când doamna contabilă mi-a spus că banii s-au folosit pentru ”renovarea pensiunii”, pentru că pe panoul pe care l-am văzut eu scria altă destinație. L-am rugat pe nepotul domnului Isărescu să-i transmită fiului guvernatorului BNR numărul meu de telefon și că doresc să consemnez și punctul lui de vedere, dar nu m-a contactat.

Un lucru ar trebuie să fie cert, domnul Isărescu El Însuși este o persoană foarte ocupată, cel puțin judecând după declarația de interese unde sunt prezentate toate asociațiile, comițiile și comitetele din care face parte. Domnul Guvernator Etern are pe cap o gamă foarte largă de probleme, de la salvarea economiei mondiale prin Clubul de la Roma unde e coleg cu prim-ministrul partidului rusofil AUR, Călin Georgescu, până la momeala pentru biban și plătică din calitatea de pescar sau problemele sportive ale Asociației Sportive a Angajaților BNR, probleme care se complică și mai mult acum. Viorica Dăncilă, proaspătă achiziție BNR, va trebui să practice și ea un sport în asociația asta. Poate aruncarea cu sarmale, halbere, traforaj de câmp sau de masă, săritura cu andreaua … vă las pe dumneavoastră să vă jucați mai departe cu imaginația.

Un gând despre “Mugur Isărescu a încasat aproape 200.000 de euro, finanțări din fonduri europene, pentru afacerea cu vinuri. Cum arată pensiunea de lux din podgorie GALERIE FOTO

Lasă un comentariu