PROBE VIDEO: Interlopul Iordan sare la bătaie peste mașini. Camerele de supraveghere au filmat totul

Alexandrul Iordan, din temutul clan Iordan aservit primarului din Chiajna Mircea Minea (ALDE), este surprins de camerele de supraveghere când devine agresiv și sare peste mașini pentru a ataca. 

Înregistrarea surprinde și manevrele făcute de acesta deliberat pentru a mă bloca în curtea spălătoriei Car Wash One din Chiajna. Înregistrarea video este probă la dosarul civil din procesul cu Iordan și va ajunge la procurorii care anchetează incidentul într-un dosar penal.  

Alexandru Iordan este un individ extrem de periculos, judecat în mod bizar în libertate pentru o infracțiune foarte gravă de omor în familie, fiind acuzat că și-a ucis în bătaie partenera, în martie 2020. În mod la fel de bizar, doi judecători care judecau dosarul de omor au fost mutați, unul inspector la CSM, altul avansat la Curtea de Apel, procesul de omor fiind astfel de trei ori luat de la capăt.

Clanul Iordan, apropiat primarului din Chiajna Mircea Minea, este implicat în numeroase acte de violență în comunitate, inclusiv agresări în sediul Primăriei și răfuieli mafiote pe străzile localității, unde este cunoscută relația specială a primarului cu celebra Lia Savonea, fostă șefă a Consiliului Superior al Magistraturii și acum judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție.  

Mama fetei ucisă de Iordan a descris relația Liei Savonea cu primarul Mircea Minea și a explicat că edilul a ajutat-o pe Savonea să-și ridice o vilă lângă pădurea din localitate, de asemenea aceasta a explicat că relația cu Savonea asigură protecție clanului violent. 

Citește comentariile și participă la discuțiile pe acest subiect, alături de cei care și-au exprimat deja părerea, pe YouTube

Unul dintre frații Iordan este chiar angajat la primăria din localitate în timp ce altul coordonează firma de pază care se ocupă de echipa de fotbal Concordia Chiajna prin care primarul sifonează bani publici în scop electoral.

Cum a instaurat Clanul Iordan teroarea în Chiajna, presa a relatat de-a lungul anilor activitățile violente ale interlopilor care sunt în jurul primarului Mircea Minea și avocata condamnată pentru spălare de bani. 

Avocata clanului Iordan, Luminiţa Cecilia Mazilu din Baroul Bucureşti, îl reprezintă pe acesta și în dosarul de omor și este condamnată pentru spălare de bani în Dosarul Microsoft. Condamnarea a fost dată în 2011. Avocata a deținut în trecut o funcție de consilier în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu. 

Aici este comunicatul de presă al DNA, emis la trimiterea în judecată a avocatei

”Instanța supremă a pronunțat miercuri, 24 noiembrie, soluția definitivă în procesul în care protagoniști  au fost avocata Luminiţa Cecilia Mazilu din Baroul Bucureşti şi omul de afaceri Silviu Decebal Draghiş, un martor important într-unul din dosarele „Microsoft”, a scris publicația JustNews. Aici este articolul complet 

”Cei doi au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și instigare la spălare de bani săvârșită în forma participației improprii ( Draghiş Decebal Silviu) și respectiv trafic de influență și spălare de bani (Mazilu Luminiţa Cecilia). Ei ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză), în cursul lunii decembrie 2009, un procentaj de 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administrația Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile. În schimbul banilor pretinși, cei doi inculpați ar fi promis martorului că își vor exercita influența pe lângă funcționarii publici cu funcții de conducere din cadrul instituției publice menționate anterior, pentru a-i determina să aprobe cererile de finanțare privind proiectele respective. În același context, în perioada 22.06.2010 – 10.01.2012, cei doi ar fi primit de la omul de afaceri, în tranșe, prin transferuri bancare suma totală de 430.752 euro, reprezentând contravaloarea unor contracte fictive de asistență juridică. Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de bani primită în condițiile de mai sus, inculpata Mazilu Luminița și o altă persoană, ce a acționat fără vinovăție ca urmare a instigării inculpatului Draghiș Decebal, ar fi transferat banii respectivi în conturile unor societăți comerciale în baza unor contracte de prestări servicii care, în realitate, nu au fost realizate niciodată, a mai scris sursa citată.

”Interlopii primarului ALDE din Chiajna au bătut un consilier PNL în sediul Poliției și l-au atacat cu topoarele pe șeful local al PNL! Scene de groază la Chiajna, oraș aflat lângă București, în județul Ilfov. Doi consilieri locali din partea PNL și-au văzut moartea cu ochii. Interlopii din „clanul Iordan”, aflați în solda primarului Mircea Minea (ALDE), l-au bătut pe un consilier liberal și l-au atacat cu topoarele pe celălalt. Cornel Constantin Ofițeru, consilier judeţean din partea PNL și președintele Organizației Chiajna a acestui partid, este atacat violent de mai mulţi interlopi, pe seară. Maşina sa este încercuită de 7-8 indivizi cu maşini, care-i lovesc autoturismul cu toporul. Ofițeru scapă cu fuga. Polițiștii rețin doi membri ai „clanului Iordan”: Ion Iordan și Alexandru Iordan. Sursa originală, aici 

Clanul interlop Iordan, din dosarul armelor furate la Ciorogârla, cercetat pentru agresările unor politicieni, comandate de primarul din Chiajna. Autoritățile judiciare cercetează două incidente grave petrecute, în ultima lună, în Chiajna, unde membrii clanului interlop Iordan sunt folosiți de primarul Mircea Minea în răfuielile politice pe care le are cu adversarii săi.” sursa originală, aici 

”Alexandru Iordan este cunoscut în comuna ilfoveană Chiajna drept unul dintre cei mai temuți lideri interlopi, care, alături fratele lui, Liviu, a făcut legea în localitate de ani ani la rând. Alexandru Iordan nu a ajuns, însă, în atenția publicului din postura de bătăuș de cartier, ci ca ucigaș. În primăvara lui 2020, acesta și-a ucis iubita în bătaie, după ce femeia i-ar fi spus că intenționează să-l părăsească”  Sursa originală, aici

”Răfuială în stil mafiot la Chiajna/Lider de partid agresat pentru un sfat. Motivul, potrivit sursei citate, ar fi că bătăușii au vrut să îi dea o lecție lui Cornel Ofițeru pentru că acesta l-a sfătuit pe consilierul local bătut în primărie, acum o lună, să depună plângere. Alexandru Iordan, unul dintre liderii bătăușilor, a fost arestat, iar Alexandru Ion, zis Sucă, este cercetat în stare de libertate” Sursa originală, aici

”Într-o perioadă în care suntem rugați să stăm în case și vigilența autorităților este direcționată către a ne ține izolați, Marina Avram, în vârstă de 33 de ani, a fost ucisă de către partenerul său. Treaba autorităților nu este legată doar de prevenirea răspândirii Covid-19. Femeile, mai ales acum, izolate în același domiciliul cu agresorul lor, au nevoie ca autoritățile să le fie alături, să nu le închidă telefonul în nas și să nu le trateze în glumă.

Joi seara, ea a fost dusă la Spitalul Universitar de către partenerul său de viață. „Le-a spus doctorilor că se simte rău, că a căzut și s-a lovit, din teamă, însă a leșinat ulterior și a fost băgată în operație”, ne-a povestit o apropiată a acesteia. 

Nu doar că Marina avea splina ruptă atunci când a ajuns la spital, dar i-au extirpat și un hematom, care îi ocupa 50% din creier. Ea a stat în comă profundă până astăzi, la 07:55, când a fost declarat decesul. Medicii au sesizat poliția, iar agresorul a fost ridicat de la spital și, în scurt timp, a fost lăsat în libertate, pentru că s-a constatat că nu există suficiente probe pentru a fi reținut. Alexandru Iordan face parte din clanul Iordan din Chiajna, unde are legături cu șeful de la IPJ Ilfov. Declarația lui a fost că i-a dat doar două palme, și că poate cauza morții iubitei lui a fost că medicii au scăpat-o de pe targă, conform unei persoane apropiate victimei. Mama Marinei scria astăzi într-o postare pe Facebook, „A ucis-o criminalul de Alex Iordan, a bătut-o până a băgat-o în comă”. Sursa originală, aici 

”Clanul mafiot din Chiajna mână în mână cu judecătoarea Lia Savonea. Un personaj foarte influent din justiție are legături cu unul dintre cele mai temute clanuri interlope din vestul Bucureștiului și anume din comuna Chiajna. Banii din imobiliare au legături directe cu clanurile interlope și către vârful justiției din România (,,,) Clanul interlop Iordan, comandoul primarului din Chiajna.Autoritățile judiciare cercetează două incidente grave petrecute, în campania electorală din 2020, în Chiajna, unde membrii clanului interlop Iordan sunt folosiți de primarul Mircea Minea în răfuielile politice pe care le are cu adversarii săi.

Un consilier județean PNL din Ilfov a fost agresat de membrii clanului Iordan, folosit, nu pentru prima dată, de primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, pentru a-și rezolva problemele politice cu adversarii săi. 

Alexandru Iordan, liderul interlop din Chiajna care a revoltat o țară întreagă după ce a fost acuzat că și-a omorât iubita în bătaie, pare să fie lovit de un blestem nemilos. Acesta a fost nevoit să ceară voie judecătorilor să meargă la înmormântarea tatălui său, care a sfârșit în mod tragic, în timp ce se afla în vacanță, în străinătate.

Alexandru Iordan este cunoscut în comuna ilfoveană Chiajna drept unul dintre cei mai temuți lideri interlopi, care, alături fratele lui, Liviu, a făcut legea în localitate de ani ani la rând. Sursa originală, aici 

”Alexandru Iordan provine dintr-o familie cu o avere considerabilă, ceea ce l-a făcut să aibă mai multe derapaje. Iordan a fost implicat în mai multe episoade controversate, cel mai cunoscut fiind dosarul armelor furate de la Ciorogârla, un eveniment care a șocat România, dar care s-a soldat cu niște condamnări ușoare pentru vinovați. Iordan, acuzat de un PNL-ist că l-a atacat cu toporul. De asemenea, cu câteva luni în urmă, un consilier județean l-a acuzat pe același Iordan că l-a atacat, în mașină, cu toporul.

Mă îndreptam spre domiciliu, ora 18.30. Pe o stradă lăturalnică, la aproximativ 500 de metri de casă, am fost blocat de o maşină neagră, condusă de Iordan Alexandru, un membru al Clanului Iordan. În depăşirea lui, am avut o discuţie. Ei, în urmă cu două săptămâni, au mai făcut un gest asemănător. Au bătut un coleg PNL, după o şedinţă de Consiliu Local, în care s-a ales un nou viceprimar al comunei Chiajna”

sursa originală, aici 

”Interlop din Chiajna, acuzat că şi-ar fi ucis iubita-n bătaie. A fost reţinut şi e cercetat penal. Alexandru Iordan, a fost reţinut de către autorităţi, fiind acuzat şi cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 199 (violenţă în familie) şi art. 195 (loviri sau vătămări cauzatoare de moarte). În cursul zilei de astăzi, poliţiştii ilfoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au desfăşurat activităţi specifice în cadrul unui dosar penal, context în care s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 38 de ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art.199 al.1 rap. la art.195 Cod penal”. 

Sursa originală, aici 

”Cel mai periculos interlop din București a fost eliberat din închisoare. 

Astfel, în 8 iunie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Eugen Preda, Adrian Lucian Preda, Laurenţiu George Dinu, Marius Costea, Marian Mincu, Doru Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu George Chiriţă, Nicolae Alexandru Iordan, Liviu Iordan, Gigel Gheorghe, Alin Viorel Cîcă, Mihai Ştefan Zugravu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Dan Vasile Sandu, Daniel Nicolae Stinghe şi Ioan Vrânceanu, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, precum şi pentru alte fapte. 62 de arme de foc cu glonţ În urma investigaţiilor, procurorii au stabilit că Eugen Preda, Marius Costea, Doru Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu George Chiriţă şi Nicolae Alexandru Iordan sunt autorii furtului celor 62 de arme de foc cu glonţ – o mitralieră de companie, pistoale mitralieră, pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpaţi – şi alte materiale militare sursa originală, aici 




Mălin Bot, jurnalist independent: ”Împreună construim cea mai curată cale în jurnalism”

Vă mulțumesc frumos tuturor celor care construiți prin mine, un model al jurnalismului total liber și transparent, aflat numai în slujba publicului. Sunt aici pentru a spune ceea ce cred și ceea ce îmi dictează conștiința, nu pentru a face cuiva pe plac. #NuCedam.

Vă sunt mult mai util atunci când vă contrazic convingerile și vă pun pe gânduri, decât atunci când vă confirm ceva ce știți deja. Tuturor celor care ați înțeles rolul și misiunea mea și sunteți alături de mine aici, pe Facebook sau oriunde altundeva, va mulțumesc frumos pentru încredere.

Tuturor celor care susțin direct activitatea mea pe http://www.patreon.com/malinbot va sunt recunoscător pentru ca împreună construim ceva fără precedent in Romania: Jurnalism 100% liber și dedicat interesului publicului. Este un model total nou care deranjează, în același timp, vechile grupări de corupție interesate să poată controla presa, pentru a putea manevra oamenii sa-i tot voteze la infinit si astfel sa aibă mereu pârghii pentru a parazita banii publici.

În această perioadă total ieșită din comun vedem cele mai hidoase efecte ale corupției și lichelismului din instituțiile statului. România nu ajungea aici dacă aveam jurnaliști liberi care să dea socoteală numai în fața propriei conștiințe și a publicului.

Eu pot astăzi să fiu liber numai pentru ca fiecare dintre dumneavoastră înțelege cât de important este să primească informații, opinii și analize corecte și făcute în interesul public. #SemperFidelis



Poți susține și tu, direct, activitatea mea pe Patreon

Paginile de rețele sociale unde putem intra în contact și poți vedea mai multe:

Blogul WordPressInstagramTwitterprofilul personal de Facebookpagina publică de Facebookpagina de autor Humanitas.

PlayList YouTube: Malin Bot: Cine sunt. Cine ma plătește. Cine e în spatele meu
Ultima actualizare pe 8 dec. 2021

Mulți dintre cei care aud numele meu cunosc activitatea mea recentă, puțini știu povestea mea, de la început până astăzi.

De aceea astăzi am scris acest mic capitol al unei cariere profesionale de 26 de ani în care am ajuns să cunosc ”industria” aceasta de pe toate palierele.

Tocmai această experiență completă cu presa românească actuală m-a făcut să devin independent și să lupt pentru a deschide acest drum nou fără precedent: jurnalismul total liber, susținut direct de public. Citește aici povestea mea

Un gând despre “PROBE VIDEO: Interlopul Iordan sare la bătaie peste mașini. Camerele de supraveghere au filmat totul

  1. Localitatile astea lipite de Bucuresti sunt pline de clanuri interlope protejate de sus. De cand cu dezvoltarile imobiliare si supraevaluarea terenurilor, aceste clanuri au devenit si mai puternice, chiar foarte puternice si protejate. Se fac multe , multe nenorociri si faradelegi mai ales cand vine vorba de imobiliare si nu numai.

    Imaginile sunt clare. Omul a intrat agresiv la intimidare si nu te-a lasat sa te bagi in boxa. Putea sa astepte un pic si atat. Pe de o alta parte, „datorita” acestui incident nu mai trebuie sa cheltuiesti banii tai pe acolo, acum cand stii cine controleaza afacerea.

    Cauta sa stai intr-o zona mai linistita si civilizata cat se poate prin Bucuresti si evita zonele astea nesigure controlate de clanuri.

Lasă un comentariu