#REZIST. O sută de zile în stradă pentru dreptul la o viață decentă, după trei decenii furate și ratate. Îi lăsăm să fure și viitorul copiilor noștri?

La o sută de zile de la declanșarea protestului #Rezist, președintele Klaus Iohannis primește spre promulgare una dintre legile rușinii naționale emise de o majoritatea penală a cărei unică preocupare este să amnistieze, să grațieze, să reducă pedepse, să-și scoată șmecherii din pușcărie sau să-și ajute liderul infractor să scape de o nouă pedeapsă.




 

De la bun început Guvernul marionetei Grindeanu s-a ocupat numai cu grațierea

Nimic din toate acestea nu a fost în programul electoral al alianței PSD – ALDE, în campania din decembrie 2016. După câștigarea alegerilor parlamentare, majoritatea formată din aceste partide s-a preocupat însă numai și numai de așa ceva.
Liviu Dragnea, președintele infractor al PSD, și-a anunțat guvernul-marionetă în  3 ianuarie 2017.

După numai două zile gașca a făcut primul pas către OUG 13. În 5 ianuarie majoritatea PSD – ALDE a emis Legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanțe. Legea 1/2017, care permitea guvernului Grindeanu să adopte ordonanțe de urgență pe perioada vacanței parlamentare din ianuarie 2017. Guvernul Grindeanu s-a apucat de treabă la ordinul lui Dragnea.

Singura preocupare: grațierea

Nu vă imaginați că s-au pus pe redactat ordonanțe care să înceapă să pună în aplicare vreuna dintre măsurile promise în campania electorală, pentru care au fost votați de propriul electorat. Nici vorbă de așa ceva.

În zece zile s-a redactat și promovat un proiect gândit la PSD de modificare a Codului Penal și Codului de procedură penală. În 16 ianuarie, ministrul Justiției, pesedistul Florin Iordache, se pronunța deja pentru grațiere. Planul era ca în 18 ianuarie să fie adoptată ordonanța de urgență care să-i rezolve inclusiv lui Liviu Dragnea problemele penale. Președintele Klaus Iohannis s-a dus la Guvern în acea zi. A condus ședința de Guvern și i-a recomandat lui Grindeanu să nu lanseze ”cei doi elefanți”.

În 31 ianuarie 2017 elefantul OUG 13 a fost trimis la Monitorul Oficial, fiind astfel provocat protestul care #insista de 100 de zile în Piața Victoriei.


Pe aceeași temă: Dragnea: Ce am furat eu? Dincolo de vile, terenuri, ferme, firme e ceva mult mai grav. Dacă rămâne pe funcție, Dragnea va fura asta de la fiecare român



.

Electoratul PSD trebuia să fie cel mai revoltat

Pur și simplu ne-am aflat în fața unei înșelăciuni electorale fără precedent. Liderii PSD au încercat să-și justifice proiectul cu legitimitatea dobândită în urma alegerilor parlamentare.

Un argument de o perfidie șocantă, pentru că PSD nu ceruse voturi cu astfel de măsuri. Grațierea nu a fost în oferta electorală a acestui partid.

Mai mult chiar, un alt partid care a propus așa ceva în campania electorală, PRU al inculpatului fugar Sebastian Ghiță, abia a adunat 2 % din voturi. Asta era aprobarea electorală pentru o astfel de măsură.

O situație irelevantă pentru șeful PSD, Liviu Dragnea, un infractor condamnat cu suspendare și judecat pentru alte fapte de corupție care planifica să fie el prim-ministru și să-și emită legi care să-l scape de dosare. Electoratul PSD era principala victimă a acestei înșelăciuni, cei 3,5 milioane de alegători care au ales acest partid pentru tot felul de pomeni economice asistau pasivi la momentele în care cei aleși de ei se preocupau de cu totul alte măsuri.




Mafia TV a dezinformat ca în 1990

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, din 31 ianuarie 2017, în primele zile de după emiterea OUG 13. Guvernul a fost forțat de proteste să renunțe la ordonanță și ministrul Justiției a demisionat, deși protestul #rezist a cerut și cere de 100 de zile demisia guvernului și a liderilor PSD –ALDE, infractorul Dragnea și inculpatul Tăriceanu, de la șefia Parlamentului.

O campanie de manipulare hidoasă a fost lansată pentru a-l proteja de Dragnea de furia străzii și pentru a determina electoratul PSD să accepte înșelăciunea căreia îi căzuse victimă.

O campanie la care s-au aliniat aproape toate televiziunile de știri și alte redacții cu patroni penali. RTV, cu patronul multiplu inulpat penal fugar Sebastian Ghiță, a fost vârf de lance alături de Antena 3, televiziunea condamnatului Dan Voiculescu.

Parteneriatul penal Ghiță – Udrea  – Andronic a fost folosit din plin pentru campania de dezinformare. EVZ și B1 TV au propagat și multiplicat mesajele împotriva #REZIST, devenind parte din propaganda mafiei.
Patronii de presă cu probleme penale erau toți pe aceeași lungime de undă și dispuși să sacrifice orice pentru promisiunea lui Dragnea că și ei vor profita de modul cum își va rezolva el problemele penale.

Dragnea și gașca sfidează cea mai mare dezbatere publică națională din istorie

Cele 100 de zile ale protestului #rezist reprezintă, în fapt, ceva fără precedent în istoria României. Vorbim de cea mai mare dezbatere națională din istorie, posibilă și pentru că acum toată lumea are acces, prin rețele sociale, la discuțiile pe tema grațierii.

Exceptând politicienii penali și cozile lor de topor din presă, niciun alt grup nu a pledat pentru așa ceva. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a spune clar că refuză grațierea.

Milioane au comentat pe rețele sociale acest subiect. Societatea se pronunță de 100 de zile clar și puternic împotriva acestei măsuri. Cu toate acestea, în ultimele 100 de zile, majoritatea PSD  – ALDE nu a avut altă preocupare.

Parlamentul a început să lucreze cu motoarele turate la legile care să facă ceea ce nu a reușit OUG 13. Nimic nu pare să-i oprească pe Dragnea și acoliții din planul lor. Milioane de voci nu contează pentru cea mai penală putere politică din istorie.

În ziua 90 de protest #rezist, Camera Deputaților a votat o lege care prevede scutirea infractorilor de 72 de zile din pedeapsă, pe an dar și posibilitatea de a ”cumpăra” alte zile de scutire. Este doar o măsură decisă de acest parlament penal. Alta prevede eliberarea unor pușcăriași ca Dan Voiculescu sau torționarul Vișinescu, prin plasarea unei limite de vârstă pentru eliberare.

Pur și simplu gașca lui Dragnea și Tăriceanu merge ca un tăvălug înainte fără să-i pese de ce spun românii. Niciodată în istorie o majoritate parlamentară nu a sfidat atât de flagrant publicul pentru o miză atât de imorală: rezolvarea propriilor probleme cu legea.




Murim cu zile în propria țară în timp ce Parlamentul se ocupă doar de infractori

Obsesia puterii PSD – ALDE numai și numai pentru pușcării și infractori și mai scandaloasă dacă e privită în contextul unor probleme infinit mai grave cu care se confruntă România.

Mii de pacienți mor cu zile în saloane în care condițiile sunt chiar mai rele decât în închisori. Corupția efectiv ucide în sălile de operație pline cu bacterii, în spitalele conduse de politruci puși acolo de PSD ca să dea contracte babane firmelor de partid. Nicio ordonanță pentru a rezolva măcar una dintre situațiile mortale din spitalele românești nu a gândit puterea PSD.

Mii de șoferi sunt uciși de condițiile din Evul Mediu pe care se circulă în România. Nu avem nici măcar o autostradă care să treacă Munții Carpați și să unească regiunile istorice. Milioane de mașini circulă înghesuite pe șosele care nu pot suporta un astfel de trafic și asta ucide zi de zi în accidente tot mai oribile. Nu avem infrastructură nu pentru că nu sunt bani.

Uniunea Europeană oferă fonduri pentru asta dar actuala putere penală nu face nimic pentru că se fură prea greu din banii europeni. Dacă nu pot să fure în siguranță, ne lasă să murim cu zile pe șosele. Este o altă situație gravă în care vedem corcet că efectiv #coruptiaucide. Pentru asta nu și-a făcut timp puterea PSD să emită vreo lege sau ordonanță.

Milioane de români încă își duc traiul în condiții insalubre pentru că satele lor nu au canalizări, gaz sau căi de acces normale. Și pentru rezolvarea acestor probleme Europa ne oferă bani. Sunt probleme infinit mai grave decât ”aglomerația” dintr-o închisoare care afectează oameni cinstiți nu infractori și borfași. Afectează cel mai rău zonele de unde PSD a atras cele mai multe voturi, adică propriul electorat. Și PSD nu face nimic pentru acești oameni. Nicio lege, nicio ordonanță care să miște lucrurile.

Puterea penală PSD – ALDE e preocupată numai și numai de rezolvarea dosarelor penale ale lui Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Ghiță, Voiculescu, Udrea și Băsescu.

Sute de mii de elevi sunt forțați să meargă la școli care aproape pică pe ei, unde au condiții care le pun în pericol viața și sănătatea. Nici pentru a rezolva problema asta nu a făcut vreun efort actuala putere. Pur și simplu nu îi interesează ce se întâmplă cu copiii României. Au votat în schimb legi care obligă magistrații să vină în Parlament pentru a da socoteală unor comisii de anchetă parlamentare conduse de infractori și inculpați. Din nou o singură preocupare: dosarele și încălecarea Justiției.

Totul e numai despre deținuți, infractori, penali. Asta e singura preocupare a acestei puteri.




Am ajuns aici și pentru că am lăsat naivii să decidă în decembrie 2016

Dragnea & Tăriceanu și compania penală ne-au adus aici nu neapărat pentru că au reușit să păcălească 3,5 milioane de alegători. Problema noastră nu trebuie sa fie cei 3,5 milioane de nefericiți care nu au ieșit mental din comunism și votează orice mizerie pusă în fața lor de PARTID.

La alegerile din decembrie 2016 au avut drept de vot 18,8 milioane de cetățeni romani. 15,3 milioane de români înțeleg bine ce reprezintă PSD, dar cei mai mulți nu votează lăsând PSD să-și facă de cap. 15,3 milioane nu susțin PSD și ar putea să schimbe soarta României dacă ar vota și dacă ar ieși în stradă să-și apere viitorul.

Problema noastră suntem noi, atunci când nu facem tot ce putem ca să ne apărăm dreptul la un viitor mai bun într-o țară normală.

Aici nu e vorba de doctrine politice, de social-democrație, liberalism, de dreapta sau de stânga. E vorba despre o gașcă de șmecheri ai securității și comunismului care a acaparat țara noastră, care a furat resursele țării noastre, care s-a împroprietărit pe țara noastră, care ne face să suportăm tot felul de aberații și mizerii în țara noastră, care ne-a alungat din țară milioane de părinți, frați, copiii, prieteni, vecini, colegi.

O gașcă ticăloșită ce își bazează puterea pe lipsa noastră de reacție, pe indiferența noastră atunci când se decid majorități, pe incapacitatea noastră de a ne organiza eficient pentru a-i scoate în șuturi din Parlament.

Își bazează puterea și ne fac rău, nu pentru că au capacitatea să tot prostească 3,5 milioane de naivi, ci pentru că noi încă nu știm cât de mulți suntem și ce forță putem avea.

Lupta #REZIST este, de fapt, lupta Pieței Universității din 1990

Ioana Toma este una dintre tinerele care participă de 100 de zile la protestul #rezist. A luat cu ea și un drapel tricolor decupat. În 1990 tricolorul cu stema Republicii Socialiste România decupată era simbolul mișcării împotriva comunismului.

O mișcare zdrobită de Ion Iliescu prin mineriade sângeroase. În 1990 Iliescu a provocat mineriadele exact cu metodele practicate acum de Mafia TV, pentru a-și ține angajamentul luat în 27 decembrie 1989 în Ambasada URSS. Acolo Iliescu a promis ambasadorului sovietic că va face tot ce îi stă în putință să blocheze democratizarea României și conversia economiei către piețele occidentale.

Tot ce a urmat în anii 90 a fost făcut de Iliescu în acest scop. Compromiterea partidelor istorice, a Casei Regale, sabotarea privatizărilor, sabotarea formării unei societăți civile curate. În sabotajul comis de Iliescu împotriva democratizării României au văzut șmecherii din PCR și Securitate oportunitatea îmbogățirii.

Așa s-a născut mafia care acum se zbate, în Parlamentul României, să încalece Justiția. Dragnea s-a născut atunci. Voiculescu s-a născut atunci. Năstase s-a născut atunci. Băsescu provine și el din acele vremuri. Și ei au făcut deja pui: Ponta, Ghiță, Udrea, Șerban, Nicolicea.

Toată gașca penale care acum scoate în stradă oamenii de 100 de zile are originea atunci.




30 de ani ratați. Vom rata încă trei decenii?

Trei decenii au fost ratate din cauza promisiunii făcută de Iliescu ambasadorului URSS în 27 decembrie 1989. Trei decenii în care ne-a fost furat dreptul la o viață decentă într-o țară civilizată. Sunt aproape 30 de ani în care România a fost parazitată până la paralizie de tot ce a avut mai imoral și ticălos regimul ceaușist: activiști, securiști, turnători convertiți în politicieni, afaceriști și ”lideri de opinie” care s-au îmbogățit furând de la stat. Toți sunt acum înhăitați împotriva protestului #rezist.

Conștiința trezită în sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă, după trei decenii ratate pune în pericol existența speciei corupte născute din România lui Iliescu. Dacă această conștiință adoarme iar sau este zdrobită ca în anii 90, ne așteaptă alte decenii în care tot derbedeii și borfașii din politică ne vor decide soarta.

Soarta oamenilor cinstiți nu este una bună, într-o țară parazitată și paralizată de penali.

4 gânduri despre “#REZIST. O sută de zile în stradă pentru dreptul la o viață decentă, după trei decenii furate și ratate. Îi lăsăm să fure și viitorul copiilor noștri?

  1. Eu ma pricep la conjugari. Iata, ce vreau sa conjug, dupa ani de uimire si incapacitate de a intelege: „eu sunt tampit/a, tu esti tampit/a, el este tampit, ea este tampita, noi suntem tampiti/e, voi sunteti tampiti,e, ei sunt tampiti, ele sunt tampite” …Daca nu este adevarat, explicati-mi, cei care stiti, care puteti de ce se pot intampla, de ce se intampla toate acestea, de atatia ani, din ce in ce mai accelerat, din ce in ce mai dezastruos. Sunt aici, in tara si tot ce experementez zi de zi este ca la noi, in tara asta unde vrem sa traim, sau de care am fugit (unii dintre noi), fiecare cuvant este o DURERE! (vezi: tara, popor, partid, parlament, justitie, mancare, scoala, bani, salariu, pensie, drept..dreptate, apa, lumina, intemperii provocate, prietenie, competenta, ajutor…nu am spus infirmitate, dizabilitate, boala…)

  2. Pingback: Mălin Bot: #REZIST. O sută de zile în stradă pentru dreptul la o viață decentă, după trei decenii furate și ratate. Îi lăsăm să fure și viitorul copiilor noștri? | RoEvanghelica

  3. PROTESTELE pot fi o solutie pe termen scurt DAR NU SUNT O SOLUTIE PE TERMEN LUNG !
    DACA NU VOR INTELEGE CA IN FATA ACESTOR POLITICIENI PENALI SINGURA SOLUTIE ESTE MODIFICAREA ACTUALEI CONSTITUTII, ATUNCI ROMANII ISI MERITA SOARTA!

    ROMANII TREBUIE SA CEARA MODIFICAREA CONSTITUTIEI ASTFEL INCAT EA SA PREVADA CLAR UN MECANISM DE CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI !

    1)SOLUTIAE PE TERMEN LUNG nu este iesitul in strada, SOLUTIA pe termen lung este MODIFICAREA CONSTITUTIEI, astfel incat ea sa prevada CLAR UN MECANISM DE CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI.
    2)CONSIDER CACI TOATE RELELE care s-au intamplat in Romania in ultimii 27 de ani au fost posibile deoarece Constitutia actuala, la fel ca si Constitutia din 1990, nu cuprinde un mecanism clar de CONTROL PERMANENT( si nu numai o data la 4 ani ) AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI.
    In campania electorala partidele spuneau una, dupa ce ajungeau la putere faceau alta.
    Cand erau in opozitie partidele spuneau una, dupa ce ajungeau la putere faceau exact invers.
    Daca ar fi existat un mecanism de CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI, prin care alesii sa poata fi demisi daca nu tin seama de interesele si dorintele alegatorilor, alesii nu si-ar mai fi permis sa actioneze dupa propriile interese deoarece exista posibilitatea ca ei sa fie trimisi la plimbare.
    Dupa parerea mea de aici trebuie pornit la revizuirea constitutiei, respectiv cu modificarea art. 2 (Suveranitatea ) al Constitutiei.
    Dupa ce acest articol va fi modificat astfel incat el sa permita poporului sa se pronunte si sa decida cu privire la:
    ‐dizolvarea parlamentului si a consiliilor locale
    ‐demiterea celor care au fost alesi de catre popor
    ‐adoptarea sau anularea unor acte normative
    ‐orice problema de interes national sau local
    poporul ( alegatorii ) se vor putea pronunta si vor putea sa decida cu privire la orice problema de interes national sau local , ca de ex.modificarea unor articole ale Constitutiei sau ale unor legi, adoptarea sau anularea unor acte normative, etc. https://www.facebook.com/groups/1852711965005681/

  4. Pingback: Mandatul de deputat al delincventului Dragnea nu trebuia validat. Ciorbea ar fi trebuit să sesizeze Curtea Constituțională cu această lege | Proiectul AGORA | Mălin Bot, jurnalist

Lasă un comentariu