Calcă Traian Băsescu exact pe urmele lui Dan Voiculescu? ”Telepatia” și ”Binomul” sunt, de fapt, același lucru?

Calcă Traian Băsescu exact pe urmele lui Dan Voiculescu? ”Telepatia” și ”Binomul” sunt, de fapt, același lucru?

Îl mai țineți minte pe acel Traian Băsescu, președinte în funcție, care spunea la Cotroceni că între libertatea fratelui și independența Justiției, alege independența Justiției?

Mai este vreo legătură între acel Traian Băsescu și cel de azi?

La scara istorică, ziua de 14 iunie 2014, este o zi care va intra în manuale. Este ziua în care Președintele României în funcție, de la Palatul Cotroceni, confirmă oficial independența totală a Justiției și insistă pe respectarea principiilor statului de drept.


Citți și:

În momentul halucinant când mi s-a spus că Antena 3 e un exemplu de urmat am realizat că nu mai am nici un viitor la EVZ. Explicațiile pe care le datorez publicului



Nu o făcea într-un context simplu. O făcea într-o situație extrem de complicată, în mijlocul unei anchete judiciare care îi viza fratele, fiind iminentă emiterea unui mandat de arestare pentru acesta.

Niciun alt șef al statului român nu a mai făcut așa ceva și pentru asta acel moment este de referință.




A fost un moment important, la scara istorică, pentru că șeful statului a spus și demonstrat că pentru el nimic nu e mai important decât ideea că Justiția trebuie să fie independentă și că nimeni nu e protejat de ea.

În 19 iunie 2014 Traian Băsescu a susținut la Cotroceni acest discurs de 6 minute în care a scris istorie după părerea mea.

”Nu sunt dispus să cred decât în varianta Justiției și nu în varianta fratelui meu. Nu pentru că nu am încredere în el, dar într-un stat de drept varianta Justiției este cea adevărată. Așa că nu mă voi transforma într-un avocat al lui…

Plec de la premisa că în fața Justiției, indiferent cum ne cheamă sau ce funcție avem, toți suntem egali, iar faptul că ești fratele președintelui nu te scutește de responsabilitatea în fața Justiției și a legii. Sper ca varianta fratelui meu să fie cea reală, dar sper. Varianta în care voi crede va fi cea a Justiției…

Între nevoia de consolidare a Justiției și reflexul firesc de a-ți apăra fratele, aleg consolidarea Justiției”

Astăzi, între nevoia de consolidare a Justiției și reflexul firesc de a-și apăra copilul, Traian Băsescu alege să-și apere fiica.

Nu este prima alegere de acest fel, în care vedem un Traian Băsescu total diferit de cel din 19 iunie 2014.

A făcut aceeași alegere și în cazul Elenei Udrea.

Sunt aici ca să vă spun, dragi cititori, ceea ce cred și îmi dictează conștiința, chiar dacă asta ar putea să vă deranjeze atunci când nu confirmă ceea ce credeți dumneavoastră.

De foarte mult timp am dorit să vă spun aceste lucruri însă am tot amânat să mă exprim din respect pentru acel Traian Băsescu din 19 iunie 2014.

Din păcate în primul rând pentru tot ce a construit Traian Băsescu și a culminat cu momentul 19 iunie 2014, acel politician numai există. S-a transformat în ceva total diferit.

Din păcate pentru el în primul rând, Traian Băsescu începe să semene tot mai mult cu Dan Voiculescu, pe măsură ce procurorii avansează cu anchetele care îi vizează apropiații.

Pentru Felix s-a inventat ”Telepatia” cu care trustul lui de presă a injectat ură în societatea românească ani de zile. Gâdea și compania și-au intoxicat ani de zile publicul cu ”Telepatia”.

”Binomul” este ”Telepatia” lui Traian Băsescu. Ion Cristoiu și compania intoxică acum publicul ”băsist” exact ca Voiculescu, folosind ”Binomul” în loc de ”Telepatia”.

Este exact aceeași strategie de comunicare și nu e deloc o întâmplare că exact televiziunea inculpatului Sebastian Ghiță este cea care promovează cel mai mult această poveste.

Ghiță este și el un mic Voiculescu aflat la ananghie judiciară care nu are inteligența să învețe din greșelile lui Felix și îi calcă pe urme probabil până la un final care înseamnă la fel de mulți ani după gratii.

Se procedează exact la fel și prin acest mod de acțiune Traian Băsescu își șterge cu buretele tot ce a făcut bun pentru România. Traian Băsescu de astăzi îl face să nu mai conteze pe președintele României Traian Băsescu din seara de 19 iunie 2014.

Desigur, pot exista procurori incompetenți sau ticăloși. Se pot încerca abuzuri.

Dar un politician ca cel din 19 iunie 2014 știe că bătălia se dă în sala de judecată, prin avocați, nu la emisiuni regizate al căror scop este manipularea publicul către tot felul de scenarii menite să distrugă încrederea oamenilor în Justiție.

Dacă vreun procuror DNA greșește sau abuzează de statutul lui, greșeala trebuie adusă în fața publicului printr-o sentință a unui complet de judecată, prin Justiție, nu prin metodele inventate de securistul Voiculescu, la posturi TV controlate de alți infractori politici.

Nu știu dacă Traian Băsescu conștientizează cât de mult începe să semene cu Dan Voiculescu și dacă înțelege că astfel își face lui rău și mai ales că nu schimbă cu nimic în bine situațiile judiciare complicate în care sunt apropiații săi.

Este însă cert, că la scară istorică, Traian Băsescu închide greșit un capitol pe care l-a deschis admirabil cu discursul din 19 iunie 2014.

În seara în care mii de români erau în stradă, înfuriați de mârșăvia protejării lui Gabriel Oprea în fața procurorilor care voiau să-l ancheteze pentru moartea lui Bogdan Gigina, Traian Băsescu critica ”deontologii” care nu mai sunt astăzi alături de el ca în 2012.

Nu îmi dau seama dacă realizează că nu mai sunt alături de el astăzi nici milioanele de români care în 2012 înțelegeau bine că suspendarea lui era exact un demers al mafiei din politică pornită să-și rezolve astfel problemele cu legea.

Cred că Traian Băsescu nu a înțeles bine că, în 2012, ”deontologii” nu au fost alături de un politician sau altul. A fost vorba de apărarea unor principii care nu și-au pierdut din valoare sau valabilitate în 2016.

”Deontologii” sunt și astăzi susținători ai acestor principii. Traian Băsescu din 2016 nu mai este cel din 2014, care spunea:

”Nu sunt dispus să cred decât în varianta Justiției și nu în varianta fratelui meu. Nu pentru că nu am încredere în el, dar într-un stat de drept varianta Justiției este cea adevărată”.

Trist pentru viitorul decent al României este că acum, în fața unor alegeri prin care mafia intenționează să-și consolideze poziția, era nevoie exact de un lider politic ca acel Traian Băsescu din 19 iunie 2014 și că la orizont nu se văd politicieni capabili să țină țara pe drumul acesta.

PS: Foarte interesante discutiile de pe retele sociale,, pe marginea comentariului meu. Am citit cateva sute de comentarii si cat am putut am incercat sa raspund la cat mai multe dintre ele.

Mai ales la cele ale celor luati prin surprindere de ceea ce am spus azi. Sper ca au fost lamuritoare raspunsurile mele. Multi dintre dumneavoastra ati adus completari care ne-au facut sa vedem mai bine situatia.

Unii au reactionat agresiv si am.incercat sa-i inteleg. Si ii inteleg pe unii dintre ei.

Mi-a placut foarte mult comentariul doamnei Liana Popa care mi-a explicat de ce au fost unele comentarii atat de violente.

„Parerea mea este ca, multi dintre cei care nu va dau dreptate, spera ca Basescu sa aiba dreptate din dorinta de a nu fi dezamagiti de politicianul de calbru care a sustinut independenta justitiei, care parea ca este deasupra politicienilor corupti dovediti. Este frica de a pierde o iluzie. Deocamdata nimeni nu l-a intrecut in abilitatea de a fi convingator si, din pacate sau nu, a avut de prea multe ori dreptate…”

Frica de a pierde o iluzie! Cu cat s-a iluzionat fiecare mai mult, cu atat e mai mare șocul la pierderea iluziei.

Eu va multumesc tuturor celor care ati comentat, de bine si de rau, pentru ca intreaga discutie e foarte importanta si trebuie purtata, chiar daca ne place sau nu ce aflam din ea.

Sa stiti ca si mai departe eu am sa spun ce cred, chiar daca uneori asta nu este ceea ce ar vrea multi sa auda. Sunt aici sa spun ce cred, mai ales atunci cand ceea ce cred deranjeaza sau contrazice ceea ce ar vrea multi sa auda.

Asta raspunde si celor care mi-ati scris pe privat incurajandu-ma sa nu ma las intimidat de postaci. Evident ca nu. Cunosc bine echipele de postaci si metodele lor ma lasa rece.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmalin.bot%2Fposts%2F1136101983125974&width=500

 

13 gânduri despre “Calcă Traian Băsescu exact pe urmele lui Dan Voiculescu? ”Telepatia” și ”Binomul” sunt, de fapt, același lucru?

    • Băsescu nu critică Justiția, așa cum ați afirmat aici, d-le Bot, „în falș“. Băsescu critică metodele folosite de unii procurori care țin cu orice preț să procure satisfacții stăpânilor lor trecători. Iar procurorii nu numai că își fac de cap fără să-i tragă nimeni de mânecă sau de epoleți, ei pur și simplu NU sunt și nu reprezintă Justiția.

  1. Esenta celor spuse de dv este corecta pana la un punct,totusi in doi ani de zile dna a inceput sa derapeze de la principiile corecte de la sfarsitul mandatului lui base si acum arată ca o instituție pe care de fapt o conduce sri , care de fapt il are si pe johanis sub papuc ei fac jocurile ,codruta si a pierdut independenta,sri o are la mana si joaca cum canta ei.Avem un presedinte doar cu numele,Adevăratul presedinte e coldea.In aceste condiții base are tot dreptul sa critice derapajele dna,am devenit o tara in care instituțiile de forta au derapat in ultimii doi ani

  2. „Sincer, nu stiu ce sa mai cred !! Faptul ca apar dosare cu fapte posibile penale, petrecute cu multi ani in urma, in care sunt implicati apropiati ai lui Traian Basescu, imi provoaca fara sa vreau o oarecare mirare. In primul rand ma minunez de perseverenta DNA de a-l infunda cu orice pret pe Traian Basescu.Pentru asta a(u) tot cautat timp de 7 ani (din 2009)probe ca sa-l infunde pe el direct. Negasindu-se, au inceput cu apropiatii lui .Mai intai cu fratele , apoi cu Elena Udrea ,cautand( in zadar) presupusii bani cheltuiti in campania electorala . Se stie ce s-a intamplat : fratele condamnat pentru luare de mita, avand ca probe(dovezi) inregistrari facute de reclamant(am inteles neautorizate), apoi Elena Udrea tinuta in arest preventiv pentru aceeasi poveste (luare de mita) fara insa nici o dovada, decat marturiile unor subalterni care au fost repede acceptate ca fiind adevarate. Se pare ca acum , atat turnatorii cat si martorii din dosarul Gala Bute s-au cam incurcat in minciuni si va exista riscul ca E.Udrea sa scape de pedeapsa. Dar cu perseverenta se poate orice : s-a (mai) cautat si… gata „s-a gasit ” o alta pista , pentru a se afla urma banilor asa-zis cheltuiti in campania electorala prezidentiala din 2009. Giovani, „prietenul ” Ioanei , strans cu usa pentru evaziune fiscala a ” maturisit ” ca a fost „instigat ” de Ioana Basescu sa obtina bani pentru campania electorala a tatalui sau. Si,cum s-a dovedit ( in cazul Gala Bute) ca turnatorii spun ” adevarul”, taman cand sunt amenintati cu dosare penale, iata ca si Ioana Basescu este chemata la DNA pentru fapte de coruptie . Cuvantul acelui Giovani conteaza , iar al Ioanei nu. Asta e.
    P,S. I-as intreba pe domnii jurnalsti , cum de pana acum nu au stiut ca toate partidele au cautat sponsorizari pentru campaniile electorale ? Am citit „n ” articole cu dovezi clare (in vazul lumii) cum candidatii se „destrabalau” cu panouri publicitare pe toate gardurile, copaci si stalpi precum si cu pachete pline cu te miri ce . Nu stiati (toti) ca acolo sun bani „căcălău ” necontabilizati ? Cred ca stiati, dar cine stie de ce ,acum, sunteti iata oripilati. Tot „Traian Basescu e de vina, nu-i asa ? Va mirati ca isi apara fiica ? Pai ce ati fi crezut , ca o va lasa sa treaca prin grozaviile prin care au trecut ceilalti doi ? Mai ales cand stie ca este nevinovata ?”

  3. Domnule Bot, îmi place faptul că vă argumentați articolul și că nu se degajă din el ura pe care o văd la alți jurnaliști. Dați-mi voie însă să vă contrazic. Am fost directoarea unei școli și aveam dat un concurs pentru asta. Nu eram numită politic. În anul 2007 când a fost prima oară suspendat Traian Băsescu am făcut propagandă pentru el. Credeam că trăiesc într-o țară democratică. M-am înșelat. Cum liberalii lui Tăriceanu erau la putere, în anul 2008 au început cu hărțuirea mea. Mi-au trimis Corpul de Control al Prefecturii Prahova din 2 în 2 zile până am făcut gastrită.
    Cum aveam dovezi că se încălcase legea educației i-am dat pe cei vinovați în judecată. Cu probe scrise. Se numesc înscrisuri oficiale. Pentru falsuri intelectuale. Credeți că s-a recunoscut ceva de către JUSTIȚIA ROMÂNĂ CĂREIA ÎI LUAȚI APĂRAREA? Plângerile mele penale nici măcar nu voiau să le înregistreze cei de la parchet.
    I-am scris președintelui Traian Băsescu și abia atunci au înregistrat plângerea mea penală care viza liberali puernici. Atunci am devenit blogheriță și mi-am numit blogul https://dictaturajustitiei.wordpress.com .
    Traian Băsescu descoperă astăzi ca simplu cetățean ceea ce unii dintre noi știm de mult, în România justiția este discreționară.
    În mod sigur mi-a plăcut și mie gestul lui Traian Băsescu din 19 iunie 2014 dar asta nu înseamnă că justiția în România merită aplaudată ci măreția lui Traian Băsescu ca președinte.
    Ca persoană care, nu am furat, nu am făcut trafic de influență, nu am greșit decât că mai trec strada necorespunzător, afirm, nu ca băsistă, că justiția în România își face propria sa politică și că majoritatea celor implicați, polițiști, procurori și judecători formează grupuri infracționale!
    Să vă ferească Dumnezeu să vă treziți la realitate domnule Bot într-un proces de-al dvs. !

    PS Am trăit bucuria ca să-l văd arestat pe prim procurorul Liviu Mihai Tudose arestat. Mafioții se ceartă între ei totdeauna.
    https://dictaturajustitiei.wordpress.com/domnule-procuror-general-liviu-mihail-tudoseva-consider-si-pe-dumneavoastra-vinovat-cel-putin-moral-2/

  4. Pingback: Diavolul Kovesi - Romania Military

  5. Pingback: Traian Băsescu a ținut să-mi demonstreze că a luat-o pe urmele lui Dan Voiculescu | Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  6. Absolut de acord cu tine,Mălin… Dezamăgirea e mare, dar un ziarist adevărat nu poate renunța la principii și la adevăr( care e atât de vizibil ptr. un om care are logică…), de dragul iluziilor în legătură cu o persoană, fie ea cea mai importantă în stat la un moment dat… E rușinos ce se îmtâmplă cu Traian Băsescu …

  7. Pingback: Cea mai mare țeapă a acestor alegeri: PMP. Voturile anti-mafie ajung la mafie | Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  8. Pingback: Tabolul jenant al decăderii unui fost președinte. Întrebarea cheie: cu ce îl are la mână Elena Udrea? | Mălin Bot, jurnalist

  9. Pingback: De ce vor Băsescu, Dragnea, Tăriceanu și Voiculescu să cotrobăie în arhiva SIPA. Planul declansat prin ”săgeata” Andronic devine vizibil | Mălin Bot, jurnalist

Lasă un comentariu